Jak przygotować?

  • Domowa przyprawa do piernika idealnie zastąpi tę ze sklepu. Podpowiadamy, jak ją zrobić [PRZEPIS]
  • Ciasto z orzechami włoskimi - dwa przepisy na pyszny jesienny deser

    Ciasto z orzechami włoskimi - dwa przepisy na pyszny jesienny deser

    Ciasto z orzechami włoskimi to doskonały pomysł na wykorzystanie zapasu orzechów. Są one świetnym dodatkiem do wypieków - dobrze komponują się z różnymi składnikami i wzbogacają aromat ciasta. Sprawdź nasze pomysły - zrób ciasto z orzechami włoskimi i budyniem lub z jabłkami i miodem!

    aleko
  • Makaron udon - jak podać pyszny japoński makaron

    Makaron udon - jak podać pyszny japoński makaron

    Makaron udon to jeden z najpopularniejszych makaronów pochodzących z Japonii. Dodawany jest przede wszystkim do bulionów warzywnych, mięsnych i rybnych. Makaron udon - przepis do samodzielnego wykonania w domu podajemy poniżej i podpowiadamy, jakie dania można z niego przygotować!

    aleko
  • Domowe likiery robi się łatwo i mogą być idealnymi prezentami. Jak je przygotować? [PRZEPISY]
  • Piernik staropolski - już czas go przygotować!

    Piernik staropolski - już czas go przygotować!

    Piernik staropolski to jeden z pierwszych zwiastunów świąt. Na kilka tygodni przed Bożym Narodzeniem zapach korzennych przypraw roznosi się po całym domu, wprowadzając namiastkę świątecznej atmosfery w szare, listopadowe dni. Jak zrobić piernik staropolski dojrzewający? Przepis nie jest trudny.

    paz
  • Eggnog i ajerkoniak - czym się różnią i jak je zrobić? Mamy przepisy

    Eggnog i ajerkoniak - czym się różnią i jak je zrobić? Mamy przepisy

    Eggnog to jeden z napojów, które kojarzą się nam ze Świętami Bożego Narodzenia. Bardzo popularny jest w krajach anglosaskich. U nas znany jest jako ajerkoniak. Sprawdźcie, jak przygotować świąteczny eggnog w wersji z alkoholem i bez niego! Podajemy przepis na klasyczny likier na zimno oraz wersję świąteczną na ciepło.

    aleko
  • Masa makowa do makowca, klusek z makiem i drożdżówek - przysmak na Boże Narodzenie