Jak przygotować?

  • Paszteciki z mięsem - doskonały dodatek do barszczu

    Paszteciki z mięsem - doskonały dodatek do barszczu

    Paszteciki z mięsem, to obok krokietów, najlepszy dodatek do czerwonego barszczu. Ta potrawa bez wątpienia dobrze znana jest z wesel i innych uroczystości, na których tak miło rozgrzać się pysznym barszczem zjeść sycący pasztecik. Jak przygotować paszteciki z mięsem mielonym? Podpowiadamy!

    aleko
  • Rogaliki drożdżowe - smakowite ciasteczka

    Rogaliki drożdżowe - smakowite ciasteczka

    Rogaliki drożdżowe to doskonały pomysł na pyszny podwieczorek domowej roboty. Sprawdzą się też jako słodka przekąska do pracy lub szkoły, imprezowy wypiek oraz prowiant na wyprawę. Są pyszne, dodają energii i można je zrobić z wieloma dodatkami - każdy znajdzie wersję dla siebie.

    aleko
  • Podpłomyki - najstarsze pieczywo. Jak je zrobić? Wyjaśniamy i mamy przepis
  • Pasta z tuńczyka - doskonała na śniadanie, przekąskę i kolację [3 PRZEPISY]

    Pasta z tuńczyka - doskonała na śniadanie, przekąskę i kolację [3 PRZEPISY]

    Pasta z tuńczyka w oleju spodoba się każdemu, kto ma dość kanapek z wędliną czy z serem. To także dobry pomysł na wprowadzenie do diety większej ilości ryb. Mamy dla Was pomysły na kilka różnych past, które łączy jedno - ich podstawą jest tuńczyk. Pasta z tuńczyka na kanapki - jak przygotować jej różne wersje?

    aleko
  • Grzane wino - doskonały sposób na rozgrzewkę w chłodne dni [PRZEPIS]
  • Kopytka - przepis na udany obiad. Jak je zrobić? Wyjaśniamy

    Kopytka - przepis na udany obiad. Jak je zrobić? Wyjaśniamy

    Kopytka to danie, które doskonale pamiętamy z dzieciństwa. Kto ich nie lubił! Podawane z cukrem i śmietaną, z serem, z cebulką, z mięsnym sosem albo podsmażone stanowiły ulubione danie zarówno najmłodszych, jak i trochę starszych. Jak zrobić pyszne kopytka? To nie jest trudne zadanie!

    aleko
  • Dynia piżmowa - jak ją wykorzystać? Podpowiadamy i mamy przepisy

    Dynia piżmowa - jak ją wykorzystać? Podpowiadamy i mamy przepisy

    Dynia piżmowa to jeden z wielu rodzajów dyń, które pojawiają się w sklepach i na bazarkach jesienią. Łatwo ją odróżnić od innych gatunków, charakteryzuje się również specyficznym smakiem. Dynia piżmowa ma szerokie zastosowanie w kuchni. Co z niej przygotować Podpowiadamy!

    aleko
  • Jak się zabrać za jadalne kasztany? Z czym je podawać? Wyjaśniamy
  • Mleko w proszku - właściwości i przepisy (na blok czekoladowy i krem z mleka w proszku)
  • Sałatka meksykańska na dwa sposoby

    Sałatka meksykańska na dwa sposoby

    Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą może być doskonałą odpowiedzią na dwa pytania: co dziś na kolację? Co przygotować na przyjęcie? Jeśli więc brakuje ci pomysłów i szukasz inspiracji, sprawdź nasze przepisy na pyszną, doskonale skomponowaną sałatkę w dwóch wersjach! Jak zrobić sałatkę meksykańską? To proste!

    aleko
  • Linguine - co to za makaron i jak go podawać? Podajemy świetne przepisy na linguine z owocami morza i ze szpinakiem
  • Ciasto z orzechami

    Ciasto z orzechami

    Jakie ciasto z orzechami jest najsmaczniejsze? Pewnie, że klasyczny orzechowiec! Będzie on doskonałym rozwiązaniem zarówno na przyjęcie, jak i poobiednią zachciankę. Zapraszamy po przepis na pyszne ciasto z orzechami!

    aleko
  • Przetwory z jabłek - idealne na zimę

    Przetwory z jabłek - idealne na zimę

    Przetwory z jabłek trzeba zrobić, gdy tylko w sklepach i na bazarkach pojawią się pyszne, soczyste i pachnące polskie jabłka. Zimą wystarczy tylko wyskoczyć do piwnicy lub spiżarni i podać wspaniały sok lub kompot do obiadu, przyrządzić naleśniki z musem jabłkowym lub szarlotkę. Jak zrobić przetwory z jabłek? Podpowiadamy!

    aleko
  • Naleśniki na słono - smażone, zapiekane, w panierce

    Naleśniki na słono - smażone, zapiekane, w panierce

    Często jemy je na słodko, z dodatkiem dżemu, owoców, bitej śmietany, cukru pudru, czy też czekolady. Doskonale smakują jednak również na słono, wypełnione pysznym farszem z różnych serów, szpinaku, grzybów lub mięsa. Przygotuj je tak jak lubisz - złożone w rożek, zapieczone pod pierzynką z beszamelu, albo jako złociste, chrupiące krokiety.

    paz
  • Przetwory z gruszek na zimę

    Przetwory z gruszek na zimę

    Przetwory z gruszek na zimę to coś, co powinno znaleźć się w twojej spiżarni. Z tych pysznych owoców można zrobić wiele pysznych rzeczy - kompot, chutney lub gruszki w zalewie. Sprawdź nasze przepisy i pędź na stragan po gruszki!

    aleko
  • Prażuchy - przepis na doskonały dodatek do obiadu

    Prażuchy - przepis na doskonały dodatek do obiadu

    Prażuchy to dla wielu z nas smak kojarzący się z dzieciństwem: rodzinnym domem lub kuchnią babci. Dzisiaj rzadko znajdują się one w restauracyjnych menu - może jedynie tam, gdzie serwowane są dania kuchni tradycyjnej. My uważamy, że tradycje kulinarne warto kultywować, więc zapraszamy po przepis na prażuchy. Będzie prosto, ale bardzo pysznie!

    aleko
  • Sałatka z brokułem i fetą - trzy przepisy na pyszną, zdrową i łatwą do przygotowania przekąskę

    Sałatka z brokułem i fetą - trzy przepisy na pyszną, zdrową i łatwą do przygotowania przekąskę

    Sałatka z brokułem i fetą to doskonały sposób na dostarczenie sobie dużej dawki witamin. To także jeden z najsmaczniejszych pomysłów na podanie brokuła, więc jeśli to warzywo bez dodatków Was nie przekonuje, warto spróbować go w połączeniu z innymi pysznymi składnikami. Brokuł z fetą to połączenie idealne! Jak zrobić sałatkę z brokułem i fetą? Sprawdź nasze przepisy!

    aleko
  • Przekąski do wódki - przepisy na proste do przygotowania przysmaki, nie tylko na karnawał
  • Jak zrobić kopytka? Sprawdzone domowe sposoby [PORADY Z FORUM KUCHNIA]
  • Bawarka - co to za herbata? Podajemy przepis

    Bawarka - co to za herbata? Podajemy przepis

    Bawarka to napój, który wiele osób poleca kobietom karmiącym - ma on rzekomo pobudzać produkcję pokarmu. Jedni ją uwielbiają, inni nie są w stanie wypić ani kropli. Czym charakteryzuje się ta herbata? Czy bawarka pomaga w laktacji? Jak ją przygotować? Wszystko wyjaśniamy!

    aleko
  • Empanadas - meksykańskie pierożki nie tylko na imprezę

    Empanadas - meksykańskie pierożki nie tylko na imprezę

    Empanadas to doskonała potrawa, którą spokojnie możesz przygotować jako przystawkę na imprezę albo podać jako danie główne. Sprawdzą się idealnie, ponieważ są wyjątkowo pyszne. Mają tylko jedną wadę: ciągle ich za mało! Jak przygotować pyszne pierożki empanadas? Zapraszamy po przepis!

    aleko