Jak przygotować?

  • Ciastka z masłem orzechowym, w których się zakochasz

    Ciastka z masłem orzechowym, w których się zakochasz

    Ciastka z masłem orzechowym to świetny pomysł na domowy słodycz, który zasmakuje wszystkim wielbicielom tego produktu. Mamy dla Was dwa przepisy na ciasteczka - jeśli macie w domu masło orzechowe, nie wahajcie się i przyrządźcie samodzielnie coś naprawdę pysznego!

    aleko
  • Tarta czekoladowa - najlepszy sposób na zły humor

    Tarta czekoladowa - najlepszy sposób na zły humor

    Tarta czekoladowa jest chyba jednym z najpyszniejszych deserów, jakie można sobie wyobrazić. Można ją podawać na wiele sposobów - z owocami, orzechami lub w towarzystwie gałki lodów. Połączenie kruchego ciasta i intensywnie czekoladowej masy to prawdziwa rozkosz dla smakosza! Jak zrobić tartę czekoladową? Sprawdź nasz przepis!

    aleko
  • Doniczkowa bazylia z supermarketu szybko ci więdnie? Pewnie popełniasz te trzy błędy
  • Krem z pieczarek - przepis na aksamitną i aromatyczną zupę w sam raz na weekendowy obiad

    Krem z pieczarek - przepis na aksamitną i aromatyczną zupę w sam raz na weekendowy obiad

    Krem z pieczarek to jeden z najpyszniejszych kremowych zup, jakie można przygotować. Na pewno posmakuje wszystkim, którzy przepadają za tymi popularnymi grzybami. Oprócz wyjątkowego smaku i doskonałego aromatu ma jeszcze jedną zaletę - można go przygotowywać przez cały rok! Jak podawać krem z pieczarek? Jak dokładnie go zrobić?

    aleko
  • Jak zrobić bitą śmietanę? Domowe sposoby, by wyszła idealna

    Jak zrobić bitą śmietanę? Domowe sposoby, by wyszła idealna

    Jak zrobić bitą śmietanę, która jest ważnym elementem wielu przepisów, m.in. kremu do tortu, innych ciast, deserów czy lodów? Czy jedynym sposobem na sztywną i pyszną bitą śmietanę jest dodanie mieszanki ze sklepu lub kupienie gotowego produktu? Sprawdź, jak zrobić bitą śmietanę w domowy sposób!

    aleko
  • Jak zrobić ogórki małosolne? Przepis i porady

    Jak zrobić ogórki małosolne? Przepis i porady

    Jak zrobić ogórki małosolne, które będą smakować idealnie - jak te u mamy albo u babci? Wbrew pozorom to bardzo proste. Takie ogórki są doskonałe do kanapek, dań obiadowych, a także jako przekąska do chrupania (a może zabierzecie je na piknik i podacie do kanapek czy pieczonego kurczaka na zimno). Małosolne ogórki - jak zrobić? Podajemy przepis i kilka porad.

    aleko
  • Folia aluminiowa - na pewno wiesz, jak jej dobrze używać? Sprawdź, która strona do czego
  • Puree z batatów - doskonały dodatek do dań

    Puree z batatów - doskonały dodatek do dań

    Puree z batatów może być bardzo ciekawą odmianą dla tych wszystkich, którzy lubią puree ziemniaczane. To także dobry pomysł, by poznać wyjątkowy, słodkawy smak tego warzywa. Gwarantujemy, że pyszne puree z batatów sprawi, że będą one częściej gościć na Waszych stołach!

    aleko
  • Tiramisu bez jajek - jak je przygotować?

    Tiramisu bez jajek - jak je przygotować?

    Tiramisu bez jajek - czy da się je przygotować w taki sposób? Pewnie! To doskonała opcja dla tych, mają obawy przed jedzeniem surowych jajek, będących składnikiem dania. Jak zrobić tiramisu bez jajek? Zobaczcie receptury na pyszny deser w pucharku i na ciasto!

    aleko
  • Ciasto francuskie ze szpinakiem - najprostsza przekąska

    Ciasto francuskie ze szpinakiem - najprostsza przekąska

    Ciasto francuskie ze szpinakiem to popularna przekąska, którą można kupić w wielu lokalnych piekarniach. Można ją przyrządzić także w domu! Szpinak w cieście francuskim można podawać na wiele sposób - sprawdź, jak przygotować pyszną tartę, rożki na imprezę lub drugie śniadanie do pracy lub szkoły!

    aleko
  • Szaszłyki z kurczaka - na grilla i nie tylko

    Szaszłyki z kurczaka - na grilla i nie tylko

    Szaszłyki z kurczaka to jeden z najsmaczniejszych pomysłów na lekką przekąskę na grilla. To doskonały pomysł dla tych, którzy nie przepadają za kiełbasą czy karkówką. Jak zrobić szaszłyk z kurczaka? Co do niego dodać?

    aleko
  • Jak przyrządzić szparagi? Z czym je podawać?

    Jak przyrządzić szparagi? Z czym je podawać?

    Jak przyrządzić szparagi? Sezon na nie trwa, więc warto z niego skorzystać i włączyć to warzywo w wiosenną dietę. Zarówno szparagi zielone, jak i szparagi białe to jedne z najpyszniejszych i najzdrowszych warzyw. I wcale nie są trudne w przygotowaniu!

    aleko
  • Ananas, imbir, sałata - rośliny, które odrosną z resztek

    Ananas, imbir, sałata - rośliny, które odrosną z resztek

    Nie wszystkie resztki jedzenia trzeba wyrzucać. Te z roślin da się często ponownie wykorzystać, nawet jeśli same w sobie nie nadają się do spożycia. I nie, nie chodzi o to, żeby zrobić bigos. Co i jak można wyhodować z resztek?

    paz
  • Mikrofalówki można użyć nie tylko do podgrzewania jedzenia. Oto kilka zastosowań, których mogliście nie znać
  • Jajka na śniadanie na 8 sposobów

    Jajka na śniadanie na 8 sposobów

    Z dodatkiem jajek można przygotować wiele bardzo różnorodnych, a przy tym smacznych i pożywnych śniadań. W naszym zestawieniu znajdziesz zarówno potrawy prostsze, które często przyrządzamy, jak i kilka ciekawych inspiracji.

    paz
  • Zdrowa i pyszna zupa z kalarepy - poznaj przepisy!

    Zdrowa i pyszna zupa z kalarepy - poznaj przepisy!

    Kalarepa dzięki licznym cennym składnikom poprawia funkcjonowanie naszego organizmu. Zupa z kalarepy jest więc nie tylko smaczna, ale i bardzo zdrowa. Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów na to danie!

    natkon
  • Szparagi na śniadanie, obiad i kolację - z jajkiem, makaronem, w postaci pysznego flanu
  • 3 proste przepisy na krewetki, które musisz znać! [PLUS PORADY]
  • Czerwony czy blady? Wybieramy idealny rabarbar do ciast i przetworów

    Czerwony czy blady? Wybieramy idealny rabarbar do ciast i przetworów

    Rabarbar to roślina kojarzona przede wszystkim z letnimi ciastami, przetworami i koktajlami. Początek maja to sezon zbiorów tych słodko-kwaśnych ogonków. Przedstawiamy kilka wskazówek, jak wybrać idealny rabarbar i dlaczego nie wolno jeść liści.

    olaru