Jak przygotować?

  • Zapchany zlew - jak sobie z nim poradzić? Oto kilka niezawodnych sposobów
  • Lekka i aromatyczna zupa: botwina w roli głównej

    Lekka i aromatyczna zupa: botwina w roli głównej

    Botwinka to jedna z najpyszniejszych zup, jakie możecie przygotować latem. Nie dość, że jest bardzo smaczna, to na dodatek zawiera sporo witamin i minerałów. Jak na letnie dania przystało, jest lekka i delikatna w smaku. Jak ugotować botwinę? Podpowiadamy!

    aleko
  • Jak wykorzystać resztki zaczętych produktów w lodówce? Zupy i sosy to nie jedyne rozwiązania
  • Sos kurkowy - doskonały do mięs i makaronów

    Sos kurkowy - doskonały do mięs i makaronów

    Kiedy w lesie, na bazarkach i półkach supermarketów pojawiają się kurki, to znaczy, że czas przygotować pyszny sos! Delikatny i kremowy będzie doskonałym dodatkiem do wielu dań, rewelacyjnie smakuje też z makaronem. Jak zrobić sos kurkowy do makaronu i mięsa? Bardzo łatwo!

    aleko
  • Konfitura i dżem z czarnej porzeczki. Jak przygotować przetwory?

    Konfitura i dżem z czarnej porzeczki. Jak przygotować przetwory?

    Dżem z czarnej porzeczki oraz konfitura to najpopularniejsze przetwory przyrządzane z tych owoców. Można szukać ich na sklepowych półkach, ale można też przygotować je samodzielnie! Czym różni się dżem od konfitury? Jak je przygotować w domu? Podpowiadamy!

    aleko
  • Zupa porowa na dwa sposoby - w wersji sycącej i dla tych na diecie
  • Schab gotowany - na obiad i do kanapki [PRZEPISY]

    Schab gotowany - na obiad i do kanapki [PRZEPISY]

    Schab gotowany w sosie to propozycja obiadowa dla wszystkich, którym znudziły się już kotlety schabowe. Kruche i delikatne mięso smakuje wybornie w pysznym sosie pieczarkowym. Przepis na schab gotowany w mleku lub majonezie natomiast spodoba się wszystkim, którzy myślą o przygotowywaniu domowej wędliny - będzie doskonały na kanapki!

    aleko
  • Zupa koperkowa - lekka i pachnąca. Podpowiadamy, jak ją zrobić [PRZEPIS]

    Zupa koperkowa - lekka i pachnąca. Podpowiadamy, jak ją zrobić [PRZEPIS]

    Zupa koperkowa to jedna z tych zup, które się albo uwielbia, albo nienawidzi. Jeśli za nią przepadasz lub od dawna nie gościła na twoim stole, przygotuj ją raz własnoręcznie! Z perspektywy czasu można docenić smak maminej czy babcinej zupy. Samodzielnie ugotowana będzie lepsza niż ta podawana w szkolnej stołówce. Sprawdź, jak zrobić zupę koperkową, która będzie smakować latem!

    aleko
  • W jakiej temperaturze piec sernik, by wyszedł wilgotny i nie opadł? Mamy kilka wskazówek
  • Sos grzybowy - jak zrobić go, by był perfekcyjny?

    Sos grzybowy - jak zrobić go, by był perfekcyjny?

    Sos grzybowy to coś, o czym warto pamiętać, gdy trwa sezon na grzyby. Taki dodatek można wykorzystać bowiem do wielu pysznych dań! Będzie wyśmienity zarówno, gdy przygotujemy go ze świeżych grzybów, jak i wtedy, gdy zrobimy go z suszonych. Jak zrobić wyśmienity sos z grzybów? Sprawdźcie!

    aleko
  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, czyli przepis na aromatyczne pierwsze danie do obiadu
  • Metrowiec na dwa sposoby, czyli pyszne ciasto warte zachodu

    Metrowiec na dwa sposoby, czyli pyszne ciasto warte zachodu

    Metrowiec to bardzo popularne i pyszne ciasto. Dla wielu osób to prawdziwy przysmak z dzieciństwa - warto go odtworzyć przy najbliższej okazji, gdy złapie was ochota na coś słodkiego! Jak zrobić ciasto metrowiec? Polecamy zarówno wersję tradycyjną, jak i sposób bez pieczenia!

    aleko
  • Wątróbka z indyka, czyli jak w niebanalny sposób odczarować koszmar z dzieciństwa [PRZEPISY]
  • Sałatka z makaronu ryżowego - dwa smaczne pomysły

    Sałatka z makaronu ryżowego - dwa smaczne pomysły

    Sałatka z makaronu ryżowego jest świetną propozycją na imprezę. To także ciekawy pomysł na danie kolacyjne lub lunchbox, który z łatwością zabierzemy do pracy. Jak zrobić sałatkę z makaronem ryżowym? Które składniki sprawią, że będzie pyszna?

    aleko
  • Jak szybko i dokładnie usunąć naklejki z nowych przedmiotów? Niezawodny trik Marthy Stewart
  • Surówka z czerwonej kapusty - doskonała do obiadu

    Surówka z czerwonej kapusty - doskonała do obiadu

    Surówka z czerwonej kapusty jak w restauracji to doskonały dodatek do różnych dań obiadowych. Jeśli znacie ją z restauracyjnych talerzy sałatek, spróbujcie ją przygotować własnoręcznie. Jak przyrządzić z niej pyszną surówkę? To proste!

    aleko
  • Jak zrobić pesto, czyli błyskawiczny przepis na uniwersalny sos z bazylii
  • Sos chrzanowy - do jajek i do mięs

    Sos chrzanowy - do jajek i do mięs

    Sos chrzanowy to doskonały tradycyjny dodatek do jajek na twardo oraz do pieczonych mięs. Ostrość chrzanu tworzy z nimi ciekawą kompozycję smakową, dobrze znaną polskiej kuchni. Jak zrobić sos chrzanowy do mięsa i jajek? Sprawdź nasz przepis!

    aleko
  • Shoarma - co to za danie? Jak je przygotować?

    Shoarma - co to za danie? Jak je przygotować?

    Shoarma pojawia się w menu wielu restauracji i jest bardzo popularna wśród stołujących się poza domem. Co to właściwie jest za danie? Co je łączy z tak popularnym kebabem? Skąd pochodzi shoarma? Sprawdźcie, jak przygotować popularną potrawę samodzielnie!

    aleko
  • Sernik królewski - ciasto nie tylko na specjalne okazje

    Sernik królewski - ciasto nie tylko na specjalne okazje

    Sernik królewski, jak sugeruje nazwa, to prawdziwy rarytas wśród ciast - mimo że wcale nie należy do wymyślnych deserów. Proste składniki dobrej jakości i doskonała kompozycja smakowa to klucz do sukcesu. Jak zrobić sernik królewski? Co to w ogóle jest za ciasto?

    aleko
  • Sałatka z tortellini - pomysł na pyszną kolację

    Sałatka z tortellini - pomysł na pyszną kolację

    Sałatka z tortellini to dobra propozycja dla wszystkich, którym znudziły się na kolację kanapki, płatki i jajecznica. To także doskonały pomysł na przemycenie w jadłospisie większej ilości warzyw i ograniczenie pieczywa. Z czym podawać sałatkę z tortellini? Jak ją przygotować?

    aleko
  • Gulasz wieprzowy - pomysł na tradycyjny obiad

    Gulasz wieprzowy - pomysł na tradycyjny obiad

    Gulasz wieprzowy należy do najpopularniejszych pomysłów na obiad z mięsem w roli głównej. Lubi je większość mięsożerców! Nic dziwnego - miękkie, kruche mięso z aromatycznym sosem to prawdziwy przysmak. To pyszne danie doskonale syci po całym dniu pracy lub aktywności fizycznej. Jak zrobić gulasz wieprzowy? Podajemy przepis!

    aleko
  • Śniadanie do łóżka - co podać? Podpowiadamy!

    Śniadanie do łóżka - co podać? Podpowiadamy!

    Śniadanie do łóżka - kto by nie chciał go dostać od ukochanej osoby! To doskonały pomysł na to, by wywołać uśmiech na twarzy bliskiego od samego rana. Romantyczne śniadanie do łóżka dla partnerki lub partnera, miły początek dnia dla rodziców czy dzieci. Ale co przygotować? Podpowiadamy!

    aleko
  • Buraczki na zimę - trzy propozycje

    Buraczki na zimę - trzy propozycje

    Buraki to źródło cennych wartości odżywczych - warto spożywać je przez cały rok. Na zimę polecamy przyrządzić z nich pyszne przetwory, które będą doskonałymi dodatkami do obiadów lub przekąskami i uzupełnieniami różnych dań. Podpowiadamy trzy sposoby na buraczki na zimę do słoików!

    aleko
  • Boczniaki na talerzu. Co z nich przyrządzić?

    Boczniaki na talerzu. Co z nich przyrządzić?

    Boczniaki w ostatnich latach stają się coraz bardziej popularne. Weganie i wegetarianie często używają ich jako zamiennika mięsa, przyrządzając na przykład smażone boczniaki a la nuggetsy. Grzyby te jednak są lubiane nie tylko wśród osób, które nie jedzą mięsa. Co przygotować z boczniaków?

    aleko
  • Jak zrobić jajko w koszulce? Oto trzy proste sposoby

    Jak zrobić jajko w koszulce? Oto trzy proste sposoby

    Jajko w koszulce to bardziej wyrafinowana wersja jajecznicy, jajka na miękko czy sadzonego. Jego przygotowanie wygląda na delikatną i skomplikowaną procedurę, ale to naprawdę proste. Oto kilka sposobów na jaja w koszulkach.

    olaru