Jak przygotować?

  • Jak zrobić ciasto z rabarbarem? Doskonały deser o wyjątkowym smaku

    Jak zrobić ciasto z rabarbarem? Doskonały deser o wyjątkowym smaku

    Ciasto z rabarbarem to pyszny deser, który możemy kojarzyć z najmłodszych lat. Specyficzny kwaskowaty smak i ciekawa faktura rabarbaru towarzyszyła nam nie tylko w cieście, ale również w przetworach czy kompotach. Jednak kruche ciasto z kruszonką i rabarbarem, wywoływało największe emocje. Teraz możecie je przygotować samodzielnie.

    mag
  • Jak zrobić ciasto z truskawkami? Przepis na podstawowe ciasto z truskawkami

    Jak zrobić ciasto z truskawkami? Przepis na podstawowe ciasto z truskawkami

    Truskawki to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jemy je chętnie w każdej formie. W formie koktajlu, deseru, sałatki owocowej, no i jako dodatek do ciasta. Świetnie komponują się ze słodką kruszonką lub biszkoptami. Pasują do innych owoców oraz są bardzo uniwersalne, mogą być użyte w całości lub w formie musu. Pokażemy wam nasz przepis na proste ciasto z truskawkami

    mag
  • Jak zrobić blok czekoladowy? Przepis na kultowe ciastko rodem z PRL-u

    Jak zrobić blok czekoladowy? Przepis na kultowe ciastko rodem z PRL-u

    Blok czekoladowy przeżywa obecnie renesans popularności. Jest coraz łatwiej spotykany w cukierniach oraz kawiarniach. To pyszne ciasto czekoladowe z herbatnikami to doskonała pozycja na małą słodką przekąskę lub dodatek do południowej kawy. Poznajcie nasz przepis na blok czekoladowy.

    mag
  • Wielkanocna babka drożdżowa puszysta, sprężysta i idealnie wypieczona. Jej sekretem jest dodatek jogurtu
  • Jak zrobić schab pieczony? Prezentujemy wam przepis na schab z piekarnika

    Jak zrobić schab pieczony? Prezentujemy wam przepis na schab z piekarnika

    Schab pieczony to doskonały sposób na delikatne, soczyste i pyszne mięso na świąteczny stół (na przykład na Wielkanoc lub Boże Narodzenie). Tak przyrządzony schab możemy podawać na wiele sposobów. Przy tym jego przygotowanie jest bardzo proste. Jak przygotować schab w piekarniku? Mamy prosty przepis i kilka porad, by wasz pieczony schab miał najwięcej smaku.

    mag
  • Jak zrobić babkę piaskową? Przepis na wielkanocną babkę, która zachwyci twoich gości
  • Jak zrobić ciasto czekoladowe? Prosty przepis na pyszny deser z czekolady

    Jak zrobić ciasto czekoladowe? Prosty przepis na pyszny deser z czekolady

    Ciasto czekoladowe to smakołyk, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Desery z czekolady są jednymi z najpopularniejszych i też jednymi z najbardziej ulubionych przez nas. Nie ma co się dziwić. Takim ciastem z pewnością zaskoczycie swoich znajomych, a i gdy was dopadnie ochota, to w łatwy i szybki sposób je przygotujecie. Zapoznajcie się z naszym przepisem na ciasto czekoladowe

    mag
  • Barszcz biały od podstaw - jak go zrobić? Wyjaśniamy krok po kroku
  • Kartacze - jak je przygotować? Mamy nietrudny przepis od szefa kuchni

    Kartacze - jak je przygotować? Mamy nietrudny przepis od szefa kuchni

    Kartacze to rodzaj sporych, podłużnych ziemniaczanych klusek, popularnych w Europie Wschodniej, zwłaszcza na Litwie. W ich wnętrzu zazwyczaj kryje się mięsny farsz, a podawane są ze śmietaną lub skwarkami (albo jednym i drugim naraz). Jak zrobić kartacze? Przepis z Podlasia od Marcina Budynka na pewno przypadnie wam do gustu.

    paz
  • Babka cytrynowa - aromatyczna, słodka, wilgotna. Przepis na pyszne ciasto na co dzień i od święta
  • Wielkanocna pascha waniliowa - przepis na pyszny świąteczny deser jak spod igły
  • Rzeżucha - właściwości, jak posiać rzeżuchę, ile ona rośnie?

    Rzeżucha - właściwości, jak posiać rzeżuchę, ile ona rośnie?

    Rzeżucha kojarzy się przede wszystkim ze świętami Wielkanocy. Kto jej nie siał według instrukcji ze szkolnego podręcznika? Zielona, świeża i pikantna rzeżucha sprawdzi się nie tylko jako dekoracja wielkanocnego stołu, ale też składnik past, kanapek czy sałatek. Sprawdź, jak ją posiać, jakie ma właściwości i z czym będzie smakować najlepiej!

    aleko
  • Masło jest zbyt twarde? Oto kilka metod na jego ekspresowe zmiękczenie
  • Sekretne kroki do idealnej panierki? Solanka i podwójne panierowanie to nie wszystko
  • Jak zrobić syrop z cebuli, by był najskuteczniejszy? Pamiętaj o kilku ważnych zasadach
  • Sałatka wiosenna, czyli jak przyrządzić apetyczną bombę witaminową

    Sałatka wiosenna, czyli jak przyrządzić apetyczną bombę witaminową

    Sałatka wiosenna to antidotum na rozbudzenie organizmów po sezonie zimowym. Stragany zachęcają kolorowymi warzywami, których zimą albo próżno szukać, albo są dostępne w wysokich cenach. Dlatego wiosna to czas, w którym warto sięgnąć po zwiększoną dawkę świeżych warzyw i przygotować pyszną sałatkę wiosenną. Jak? Oto nasza propozycja.

    olaru
  • Kumkwat - jak jeść ten egzotyczny owoc?

    Kumkwat - jak jeść ten egzotyczny owoc?

    Kumkwat to egzotyczny owoc, który od jakiegoś czasu można spotkać w sklepach i hipermarketach. Zwykle alejki z takimi rarytasami są omijane, bo nie wiemy jak smakują i do jakich potraw można je użyć. Postaramy się rozwiać wasze wątpliwości i wyjaśnić, co to w ogóle jest kumkwat i jak jeść ten owoc.

    olaru
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami i groszkiem, czyli siostra słynnego śledzia pod pierzynką
  • Tort komunijny - jak upiec i jak przygotować?

    Tort komunijny - jak upiec i jak przygotować?

    Tort komunijny to jeden z najważniejszych elementów przyjęcia, które odbywa się po uroczystości Pierwszej Komunii Świętej. Ważne, żeby tort był i piękny, i smaczny, bowiem choć jest on głównie poczęstunkiem dla gości, dziecko, które jest tego dnia w centrum zainteresowania, również powinno być nim zachwycone. Torty komunijne - jak zrobić?

    aleko
  • Patelnia grillowa - czy warto? Jak wybrać patelnię grillową?

    Patelnia grillowa - czy warto? Jak wybrać patelnię grillową?

    Patelnia grillowa jest doskonałym pomysłem dla wszystkich, którzy uwielbiają grillowanie, a także dla tych, którzy chcą zadbać o linię. Patelnia grillowa - jak używać? Na co zwrócić uwagę przy jej wyborze? Co pysznego można przygotować? Podpowiadamy!

    aleko
  • Roladki z kurczaka ze szpinakiem - jak je przyrządzić, by były soczyste?

    Roladki z kurczaka ze szpinakiem - jak je przyrządzić, by były soczyste?

    Roladki z kurczaka ze szpinakiem to świetna propozycja obiadowa. Sprawdzą się idealnie zarówno w tygodniu, jak i na niedzielne przyjęcie z rodziną. Jak przyrządzić to danie, by było pyszne i soczyste? Oto kilka wskazówek, jak sprawić, by wszyscy sięgali po dokładkę.

    olaru