Jak przygotować?

  • Polędwiczki wieprzowe na dwa sposoby - proste, domowe przepisy

    Polędwiczki wieprzowe na dwa sposoby - proste, domowe przepisy

    Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to pyszny obiad, który na pewno zasmakuje tobie i najbliższym. Polędwiczki są bardzo smaczne - ta część tuszy wieprzowej w końcu uchodzi za najcenniejszą! Jak zrobić polędwiczki wieprzowe z grzybami? Podpowiadamy!

    aleko
  • Oponki smażone i oponki z piekarnika - dwa proste przepisy na domowy przysmak

    Oponki smażone i oponki z piekarnika - dwa proste przepisy na domowy przysmak

    Oponki - kto ich nie lubi! Dobrze pamiętamy te smażone przez mamę lub babcię, pyszne, tłuściutkie i słodkie. Dziś mamy dla was dwa przepisy, z których przygotujecie bardzo smaczne oponki bez sera oraz oponki pieczone w piekarniku. Zapraszamy wszystkich amatorów tradycyjnych przysmaków!

    aleko
  • Pilaw - przepis na sycące danie ze Wschodu

    Pilaw - przepis na sycące danie ze Wschodu

    Czy wiesz, jakie danie kryje się pod tajemniczym słowem "pilaw"? Sprawdź koniecznie, bo to jedno z najsmaczniejszych dań pochodzących ze Wschodu, jakie można przygotować na obiad. U nas znajdziesz przepis i dowiesz się, co to pilaw!

    aleko
  • Barszcz z uszkami. Ile lat ma barszcz, skąd pochodzą uszka i jak je zrobić?

    Barszcz z uszkami. Ile lat ma barszcz, skąd pochodzą uszka i jak je zrobić?

    Barszcz z uszkami to nieodłączny element wigilijnego stołu, a lepienie uszek ze zwykłego gotowania przemienia się w rodzinne spotkanie. Barszcz czerwony nie tak trudno przygotować. Musisz jedynie pamiętać o kilku prostych zasadach, by przyrządzić pyszną świąteczną potrawę. Jak zrobić barszcz z uszkami na Wigilię? Podpowiadamy i mamy przepis.

    mmr
  • Prosty pomysł na pyszną i zdrową przekąskę - chipsy z buraków domowej roboty! [PRZEPIS]
  • Baklawa - przepis na słodki przysmak rodem znad Morza Śródziemnego

    Baklawa - przepis na słodki przysmak rodem znad Morza Śródziemnego

    Baklawa dobrze jest znana wszystkim miłośnikom kebabu - w większych restauracjach oferujących to danie, na deser można kupić właśnie baklawę. To prawdziwy przysmak obfity w cudowne aromaty - a ponadto jest bardzo słodka i tłusta. Czym jest baklawa? Czy baklawa grecka to to samo, co baklawa turecka? Jak ją przygotować?

    aleko
  • Masa do wafli na kilka sposobów - domowy deser gotowy w kilka chwil

    Masa do wafli na kilka sposobów - domowy deser gotowy w kilka chwil

    Masa do wafli może być przygotowana na różne sposoby - wszystko zależy od tego, jakie składniki masz pod ręką i jakie smaki preferujesz. Pischinger, czyli najprostsze "ciasto" z wafli tortowych to pyszna przekąska, która nie ustępuje w smaku słodkim wypie

    aleko
  • Poncz - trzy przepisy na smakowity napój na przyjęcie

    Poncz - trzy przepisy na smakowity napój na przyjęcie

    Poncz to bardzo ciekawy pomysł na urozmaicenie przyjęcia. Można go przygotować zarówno w wersji z alkoholem, jak i bezalkoholowy. Orzeźwiający napój na pewno posmakuje gościom! Sprawdź, jak zrobić pyszny poncz na imprezę!

    aleko
  • Strucla makowa - przepis na pyszne ciasto nie tylko na Boże Narodzenie

    Strucla makowa - przepis na pyszne ciasto nie tylko na Boże Narodzenie

    Strucla makowa to nieodzowny wypiek na świąteczny stół w wielu rodzinach. Jest to jednak ciasto tak lubiane, że czasem pojawia się także bez okazji. Nic dziwnego - dobrze przygotowana strucla z makiem, słodka i pachnąca to prawdziwy przysmak! Jak ją przygotować? Sprawdź przepis!

    aleko
  • Koreczki z kabanosem - 18 pomysłów na proste przekąski w sam raz na imprezę
  • Mrożone warzywa - czy można je piec w piekarniku i gotować na parze? Wyjaśniamy

    Mrożone warzywa - czy można je piec w piekarniku i gotować na parze? Wyjaśniamy

    Mrożone warzywa to doskonałe rozwiązanie, gdy potrzebujemy przygotować szybki dodatek do jakiegoś dania lub zjeść lekką przekąskę. Dobrze zastąpią świeże warzywa, gdy nie mamy do nich dostępu. Czy mrożone warzywa można upiec w piekarniku? A przygotować na patelni? Jak zrobić je na parze?Wszystko wyjaśniamy!

    aleko
  • Dżem z dyni i jabłek - doskonały pomysł na jesienne przetwory

    Dżem z dyni i jabłek - doskonały pomysł na jesienne przetwory

    Dżem z dyni i jabłek wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem: kuchnią mamy lub babci. Dynia i jabłko to najpyszniejsze skarby jesieni - warto połączyć je, przygotowując pyszne przetwory! Dżem z dynią i jabłkami to nie tylko wspomnienie dzieciństwa, ale także prawdziwa dawka jesiennego smaku. Jak go przygotować?

    aleko
  • Sałatka z kurczakiem - przepis na pyszną sałatkę na imprezę

    Sałatka z kurczakiem - przepis na pyszną sałatkę na imprezę

    Sałatka z kurczakiem i ananasem to jedna z najpopularniejszych sałatek pojawiających się na naszych stołach podczas przyjęć. To także doskonały pomysł na kolację oraz na sycący lunch do pracy lub szkoły. Jak zrobić sałatkę z kurczakiem i ananasem? Sprawdź nasz przepis!

    aleko
  • Ciasto z czereśniami - przepis na pyszne ciasto z owocami

    Ciasto z czereśniami - przepis na pyszne ciasto z owocami

    Ciasto z czereśniami to prosty wypiek, który możesz przygotować łatwo i szybko. Słodkie, pulchne i aromatyczne będzie doskonałe na podwieczorek czy spotkanie w gronie najbliższych. Jak upiec placek z czereśniami? Zapraszamy po trzy przepisy!

    aleko
  • Żurek śląski, czyli tradycyjna, sycąca zupa na obiad

    Żurek śląski, czyli tradycyjna, sycąca zupa na obiad

    Żurek śląski, a właściwie żur śląski, dobrze znany jest nie tylko Ślązakom. To jedno z wielu przepysznych dań kuchni tego regionu. Czym charakteryzuje się żur śląski? Jak go przygotować? Wszystko wyjaśniamy - sprawdź przepis!

    aleko
  • Ciasto czekoladowe - pyszny klasyk idealny na przyjęcie i bez okazji

    Ciasto czekoladowe - pyszny klasyk idealny na przyjęcie i bez okazji

    Ciasto czekoladowe to prawdziwy przysmak, który sprawdzi się jako zarówno jako szybki deser, jak i poczęstunek na przyjęciu. To także doskonałe ciasto, które można wręczyć jako podziękowanie lub przynieść do pracy albo szkoły. Jak je upiec? Wszystko wyjaśniamy!

    aleko
  • Pieczeń rzymska - na obiad i na kanapkę

    Pieczeń rzymska - na obiad i na kanapkę

    Pieczeń rzymska na obiad? No pewnie! To pyszne danie znane jest na całym świecie. Na pewno posmakuje wszystkim, którzy przepadają za dobrze przyrządzonym mięsem na obiad. Sprawdź, jak ją przyrządzić, zapraszamy po przepis!

    aleko
  • Pasztet domowy pieczony - pyszna przekąska nie tylko na świąteczny stół. Przepis podstawowy

    Pasztet domowy pieczony - pyszna przekąska nie tylko na świąteczny stół. Przepis podstawowy

    Pasztet domowy pieczony w piekarniku to najlepszy pasztet, jaki można podać zarówno na przyjęciu, jak i do kanapek. Jest nie tylko lepszy jakościowo, ale także smaczniejszy niż jego zamienniki ze sklepowych półek. Jeśli kanapki z pasztetem pojawiają się często na Twoim talerzu, przygotuj je z tym własnoręcznie przygotowanym mięsem! Jak upiec domowy pasztet? Podpowiadamy!

    aleko
  • Wątróbka - jak ją przyrządzać, by była najlepsza? Wyjaśniamy i mamy przepisy

    Wątróbka - jak ją przyrządzać, by była najlepsza? Wyjaśniamy i mamy przepisy

    Wątróbka to wciąż jedno z najbardziej kontrowersyjnych dań na naszym stole. Wiele słyszy się o jej właściwościach zdrowotnych, bogactwie składników odżywczych, ale u wielu osób znajduje się na liście potraw, których spożywania stanowczo odmawiają. Jak przygotować wątróbkę, by była smaczna? Podpowiadamy!

    aleko