Przepisy wideo

  • Galaretka w cukrze

    Galaretka w cukrze

    Kiedy nasi rodzice zastanawiali się nad zawartością cukru w cukrze, my w tym samym czasie głowiliśmy się gdzie schowali nasze ukochane galaretki. Lata minęły, już jesteśmy dorośli i teraz sami robimy galaretki w cukrze i chowamy je przed innymi.

    Haps
  • Krem z pieczarek

    Krem z pieczarek

    Polacy oszaleli na punkcie zbierania grzybów. Teraz wrzucają do neta zdjęcia ze swoimi zbiorami i daniami z podgrzybkami, maślakami i koźlakami. Czasem zastanawia nas, czy oni wszyscy nie wiedzą, że pieczarki są w każdym sklepie? No dobra, może nie smakują jak prawdziwki, ale za to można z nich zrobić najlepszą zupę na świecie.

    Haps
  • Bułki z fondue serowym

    Bułki z fondue serowym

    W życiu trzeba czasem dokonywać trudnych wyborów: czy kupić mniej bułek, żeby wystarczyło na jedno śniadanie, czy kupić ich więcej i potem jeść czerstwe? Jeśli zdecydowałeś się na tę drugą opcję i teraz tego żałujesz, nie martw się! Z myślą o tobie opracowaliśmy przepis, w którym twarde bułki czują się jak ryba w wodzie, a dokładnie bułka w serze.

    Haps
  • Wieniec z potrawką z kurczaka

    Wieniec z potrawką z kurczaka

    Nie musisz czekać do świąt, żeby zrobić wieniec. Co więcej, ten według naszego przepisu nie gubi igieł i nie trzeba stać na mrozie, żeby go przymocować do drzwi.

    Haps
  • Precle z serem

    Precle z serem

    Wiesz jak robi się okulary z dłoni? To teraz sprawdź się, jak zrobić okulary z ciasta na pizzę. A jak już je zrobisz w domu, to polecamy konsumpcję, bo niestety nie poprawiają jakości widzenia.

    Haps
  • Tarta z dynią, szalotką i fetą

    Tarta z dynią, szalotką i fetą

    Czasem patrzy się na danie i już się wie, jakie będzie ono dobre. Podobnie jest z tą tartą. Dlatego w wierzchniej warstwie zrobiliśmy okienka, żebyś widział jakie pyszne nadzienie jest w środku.

    Haps
  • Kurczak pieczony z warzywami

    Kurczak pieczony z warzywami

    Jeśli jedzenie warzyw jesienią i zimą utożsamiasz głównie z pochłanianiem kapusty kiszonej, puree ziemniaczanego i zasmażanymi burakami, to znaczy, że nie próbowałeś naszego przepisu. Kurczak był pod takim wrażeniem zapiekanych warzyw, że postanowił przyłączyć się do tego dania.

    Haps
  • Biało-czerwony sernik na zimno
  • Krokieciki brokułowe

    Krokieciki brokułowe

    Taka sytuacja: planujesz wieczór z filmem i przekąskami, a potem przypomina ci się, że jesteś na diecie. Nie musisz szukać filmu, który zepsuje ci apetyt na przekąski. Po prostu zrób pieczone krokieciki z brokułami.

    Haps
  • Tarta cytrynowa

    Tarta cytrynowa

    To ciekawe, że cytryna jest kwaśna, a kojarzy się ze słodkim smakiem: herbatą z cytrynką i cukrem, cytrynowymi żelkami, lodami no i oczywiście tą tartą z bezą.

    Haps
  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne dla Amerykanów jest tym, czym ryba po grecku dla Polaków. Niby brzmi meksykańsko, a tak naprawdę to amerykańskie danie. Ale nie zaprzątaj sobie głowy jego pochodzeniem, tylko po prostu ugotuj je w domu.

    Haps
  • Ravioli z tostów

    Ravioli z tostów

    Pierogi to danie popularne w wielu krajach. Ukraińskie pielmieni, włoskie ravioli, chińskie dim sumy. A jak mogłyby wyglądać pierogi amerykańskie? Tak jak te z poniższego przepisu.

    Haps
  • Ciasto ucierane z kruszonką

    Ciasto ucierane z kruszonką

    Wiemy jak to jest, kiedy rodzina nie wierzy w twoje zdolności kulinarne. Mimo tego, że dotychczas na każdą okazję przynosiłeś zakalca nie oznacza to, że twojej złej passy nie można przerwać. Utrzyj rodzinie nosa i zrób ciasto ucierane z naszego przepisu. Jeszcze będą prosili o dokładkę!

    Haps
  • Parówki mumie [HAPS KIDS]

    Parówki mumie [HAPS KIDS]

    Kreatywne przekąski dla najmłodszych nie muszą być trudne. Takie parówki przygotujesz w kilka chwil!

    Haps KIDS
  • Krokiety serowo-ziemniaczane

    Krokiety serowo-ziemniaczane

    Jak gotowałaby twoja babcia, gdyby była w twoim wieku? Gotowałaby tak jak my. To znaczy zamiast lepić pierogi ruskie, zrobiłaby szybkie, smażone krokiety serowo-ziemniaczane.

    Haps
  • Faworki z ciasta francuskiego

    Faworki z ciasta francuskiego

    Są takie desery, które uwielbiamy, ale jemy je tylko w konkretnym okresie w roku. Tak jest z faworkami. Ich zrobienie zajmuje sporo czasu i pewnie przez to babcia robi je tylko w karnawale. Ale przecież wiemy o tym, że nie warto sobie odmawiać tego, co się lubi - dlatego zrób szybkie faworki z ciasta francuskiego.

    Haps
  • Rogaliki z jabłkami

    Rogaliki z jabłkami

    Czy wiesz dlaczego rogaliki są takie wygięte? Są w kształcie uśmiechu, bo jak się je je, to od razu humor wraca.

    Haps
  • Szarlotka królewska

    Szarlotka królewska

    Wiemy, że kochacie szarlotkę. Macie to pewnie po rodzicach, którzy w czasach PRL szaleli za szarlotką królewską. Lata lecą, słodyczy przybywa, a ten smak wciąż zachwyca.

    Haps
  • Paluchy drożdżowe z paluszkami serowymi

    Paluchy drożdżowe z paluszkami serowymi

    Na palcach jednej ręki można policzyć osoby, którym chce się gotować na imprezę. Jeśli jesteś już w tym wieku, że nie wypada postawić tylko słonych paluszków, to skorzystaj z naszego super szybkiego przepisu.

    Haps
  • Śniadaniowa tortilla z jajkiem, szynką i serem

    Śniadaniowa tortilla z jajkiem, szynką i serem

    Z czym kojarzy Ci się kebab? Z jedzeniem po imprezie i tortillą. To właśnie kebab zainspirował nas do przepisu idealnego - tortilli z jajkiem - idealnej na śniadanie po imprezie.

    Haps
  • Pielmieni

    Pielmieni

    Niby pierogi z mięsem, a jednak zupełnie inne. Chociaż na mieście mówią, że za ich smak odpowiada kształt, my wiemy, że to nie ma sensu. Za ich smak odpowiada pyszny rosołek w środku.

    Haps
  • Chipsy z pomidorów [HAPS VEGE]

    Chipsy z pomidorów [HAPS VEGE]

    Z czym ci się kojarzą chipsy? Z czymś chrupiącym. A pomidory? Z czymś miękkim. Czy można zrobić chipsy z pomidorów? Można i to jakie!

    Haps VEGE
  • Zapiekanka ziemniaczana

    Zapiekanka ziemniaczana

    Kiedy ktoś mówi ci, że nie zje lasagne, bo nie je glutenu, to upiecz mu tę zapiekankę. Lub zrób ją po prostu dla siebie i pochwal się na insta, że jesteś na modnej diecie.

    Haps
  • Jajka faszerowane

    Jajka faszerowane

    Białko i żółtko to yin i yang kulinariów. Nie tylko świetnie się uzupełniają, ale okazuje się, że tworzą stabilną konstrukcję. Przed Wami pasta z żółtek na podstawce z białek zwane potocznie jajkami faszerowanymi.

    Haps
  • Potrójnie czekoladowa tarta

    Potrójnie czekoladowa tarta

    Czujesz, że potrzebujesz czekolady. Jesz kostkę, potem drugą. Nic się nie zmienia. W końcu sięgasz po trzecią i czwartą. Nadal nic.

    W takie dni, kiedy nie działa zwykła czekolada, musisz użyć czegoś silniejszego. Sięgnij po nasz przepis na potrójnie czekoladową tartę. Po zjedzeniu zaledwie kawałka, zły humor ustąpi.

    Haps
  • Ciasto piankowiec

    Ciasto piankowiec

    Pianka ma magiczne właściwości. Powoduje, że kąpiel jest nieziemska, golenie nóg bezbolesne, a nurkowanie ciepłe. Podobne działanie ma pianka w naszym cieście. Smak jest nieziemski, bezboleśnie zjada się kolejne kawałki wypieku, a od nich robi się ciepło w brzuchu.

    Haps
  • Ciasto warstwowe a'la 3 bit

    Ciasto warstwowe a'la 3 bit

    Z pieczeniem ciast jest trochę jak z murarstwem. Warstwa do warstwy i gotowe. U nas klasyk warstwowych wypieków bez pieczenia, czyli ciasto 3 bit.

    Haps
  • Ciasto marchewkowe [HAPS KIDS]

    Ciasto marchewkowe [HAPS KIDS]

    Gdyby dzieci jadły warzywa tak chętnie, jak to ciasto z marchewki, to życie rodziców byłoby łatwiejsze!

    Haps KIDS
  • Barszcz wigilijny na zakwasie

    Barszcz wigilijny na zakwasie

    Chociaż swojego czasu barszcz zdobył dużą popularność za sprawą Barszczu Sosnowskiego, my dobrze wiemy, że barszcz powinien nam się kojarzyć z daniem jedzonym raz w roku - na Wigilię. I nawet jeśli nie jesteś Sosnowskim, to też poradzisz sobie z ugotowaniem tej zupy.

    Haps
  • Sernik straciatella

    Sernik straciatella

    Chociaż dzieci w podstawówce śmiały się z piegowatych, dziś piegi są modzie. Tak samo z dodatkami do serników. Chociaż kiedyś wygrzebywało się z nich rodzynki, dziś leci nam ślinka na samą myśl o serniku straciatella.

    Haps
  • Tarta w kształcie choinki

    Tarta w kształcie choinki

    Choinki są super, bo chowa się pod nimi prezenty. Mają jednak pewne wady. Kłują, gubią igły i zajmują miejsce. My wymyśliliśmy choinkę prawie idealną. Prawie, bo posiada jedną wadę: szybko się kończy. Ale obiecujemy, że do kolejnych świąt udoskonalimy ten przepis.

    Haps
  • Uszka z grzybami

    Uszka z grzybami

    Czy wiecie skąd wzięła się nazwa "uszka"? My też nie. I w sumie chyba nie chcemy wiedzieć. Wystarczy nam to, że są pycha!

    Haps
  • Chleb w godzinę

    Chleb w godzinę

    W godzinę możesz: obejrzeć jeden odcinek serialu, przejechać całą trasę jednej linii autobusu, pobiegać na bieżni (z tym ostatnim żartujemy, bo wiemy, że to mało realny scenariusz), ale możesz też - upiec chleb. Serio. Wystarczy jedna godzina, żeby mieć pyszne, domowe pieczywo.

    Haps
  • Cheeseburger quesadilla

    Cheeseburger quesadilla

    Nie wiemy co napisać o tym przepisie. Tytuł zdradza wszystko. A samo danie zdradza to, że po prostu lubimy konkretnie podjeść.

    Haps
  • Roladki drobiowe z pieczarkami

    Roladki drobiowe z pieczarkami

    Za co lubimy wesela? Za to, że: można (a nawet wypada) zjeść w trakcie trzy obiady, za brak kolejek do baru, za to, że można poprosić dj-a o puszczenie dowolnego kawałka np. Feliczitę (i za to, że po nie pamiętamy, że bawiliśmy się przy strasznych gniotach). A tak naprawdę to wesela najbardziej lubimy za rolady drobiowe.

    Haps
  • Rolada ziemniaczana z salami

    Rolada ziemniaczana z salami

    Czy też tak macie, że z deserów to w sumie najbardziej lubicie śledzie i kiełbaski? Dla fanów wytrawnych przekąsek mamy super roladę. Zamiast bitej śmietany w środku ma ser.

    Haps
  • Bułeczki dyniowe

    Bułeczki dyniowe

    Można dostać z dyni i można też dostać dynię. Wcale nie musi to być wielkie, kilkukilogramowe warzywo, tylko mała słodka bułeczka. Teraz pozostaje Ci tylko namówienie kogoś żeby upiekł je z naszego przepisu.

    Haps
  • Pizza z karczochami

    Pizza z karczochami

    Legenda głosi, że karczochy podawano kiedyś jako rozczarowującą truciznę. Rozczarowującą - bo nie działała. Nie dość, że otrucie nieudane, to jeszcze potencjalna ofiara najedzona i zadowolona. A jeszcze gdyby tak podać karczochy na pizzy - no to już brzmi jak początek pięknej przyjaźni!

    Haps
  • Tarta z całymi jabłkami

    Tarta z całymi jabłkami

    Gdy masz ochotę na szarlotkę, ale nie masz ochoty jej robić, bo wiadomo: krojenie, smażenie, mieszanie, proponujemy wersję wymagającą jedynie krojenia. No dobra, trzeba też zrobić do tego budyń, ale to zadanie, które możesz komuś powierzyć obiecując wspólną konsumpcję. Za tobą pierwsza lekcja zarządzania: delegowanie zadań.

    Haps
  • Krokiety jajeczne

    Krokiety jajeczne

    A więc mówisz, że burrito pochodzi z Meksyku? Zastanów się nad tym jeszcze raz, jedząc na śniadanie te krokiety.

    Haps