-
Poznaj magiczny patent babci. Rano wypiekała z nich rumiany chleb, a wieczorem podlewała rośliny
Powszechnie stosowane do wypieku chleba czy pizzy, idealnie sprawdzają się także w ogrodzie. Stosując je regularnie, możesz uzyskać oszałamiające efekty. Zobacz, co drożdże mogą zdziałać w twoim ogrodzie.
-
Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią, ale obiad wychodzi boski
Leniwe to jedna ze sztandarowych potraw kuchni polskiej. Miękkie, delikatne kluski można podać zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Choć przyrządzenie ich nie jest trudne, to wymaga użycia konkretnych składników. Mało kto jednak wie, że...
-
Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Babcine receptury chowają się przy nim
Nasza wyobraźnia kulinarna nie zna granic i wiemy o tym bardzo dobrze. Próbujemy czasem zmieniać nawet najbardziej klasyczne potrawy, by smakowały jeszcze lepiej. Ten przepis z pewnością pokaże, że nawet rosół może być smaczniejszy. Wystarczy, że...
-
Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
Niektórzy użytkownicy Thermomiksa skarżą się, że urządzenie przemieszcza się po blacie, gdy pracuje na wysokich obrotach. Zdarza się nawet, że spada na podłogę lub do zlewu. Część osób nie zostawia więc robota samego w kuchni. Uważają ponadto, że...
-
Jak sparzyć kapustę na gołąbki? Zrobisz to w 10 minut. Garnek nie będzie ci potrzebny
Jak szybko sparzyć kapustę? Wcale nie musi to długo trwać. Wystarczy jedno urządzenie i w 10 minut będziesz miała problem z głowy. Dowiedz się, jak w dziecinnie łatwy sposób zaoszczędzić czas w kuchni.
-
Sajgonki - przepis, którego nie powstydziłby się azjatycki kucharz. Już nigdy więcej się nie rozpadną
Choć kocham sajgonki, to jeszcze do niedawna nie trafiłam na żaden przepis, który sprawiłby, że będą idealne. Aż do teraz. W końcu mają ładny kształt, nie rozpadają się i są przepyszne. Oto przepis na sajgonki, którego nie powstydziłby się azjatyc...
-
Najprostsze rogaliki z trzech składników. Mąż był gotowy zjeść wszystkie na raz [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
Wiele osób myśli, że aby zrobić naprawdę dobry deser, trzeba skorzystać ze skomplikowanego przepisu i spędzić wiele godzin w kuchni. Na szczęście wcale tak nie jest, o czym sama się przekonałam, gdy zrobiłam rogaliki z trzech składników. Tak, do...
-
Zrobiłam zupę za pięć złotych. Wyszedł cały gar - obiad na trzy dni mam z głowy
Tani obiad nie musi być nudny, ani tym bardziej niesmaczny. Ostatnio nie miałam pomysłu, co mogę ugotować na obiad, a leń nie pozwalał mi iść na zakupy. Zrobiłam więc zupę z tego, co akurat miałam pod ręką. Wyszedł cały gar, a porcja na osobę...
-
Pamiętasz jeszcze słoneczne kotlety z czasów PRL? Tych kilka składników przywróci wspomnienia
Tradycyjny schabowy w panierce to dzisiaj jedno z najczęściej pojawiających się dań na polskich stołach. W czasach PRL-u ten kawałek mięsa był na wagę złota. Dla mirażu obfitości rozbijano go na cienki plaster i pokrywano dużą ilością panierki z...
-
Warzywa z rosołu rozgniatam widelcem. Dodaję jajko i mąkę. Obiad mam na dwa dni z głowy
Co zrobić z pozostałymi warzywami z rosołu? Wypróbuj przepis na aromatyczne kotlety wegetariańskie, które są nie tylko smaczne, ale również proste i szybkie w przygotowaniu. Te warzywne kotleciki będą doskonałym uzupełnieniem obiadowego menu.
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Gdy ją robię, teściowa się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
- Na jakim mięsie gotować rosół? Zdradzamy najgorszy wybór
- Nie tylko do chleba. Ekologiczna alternatywa naszych babć na ochronę roślin
- Leniwe robię w ten sposób od lat. Główny składnik zamieniłam na inny
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Dziecinnie prosty sposób na sparzenie kapusty. Zajmuje tylko 10 minut
-
Kochaliśmy gdy w dzieciństwie babcia polewała je truskawkami. Najpyszniejsze kluchy świata
Te kluchy znane są podróżnymi nazwami w zależności od regionu. Jednak bez względu na to, czy mówimy na nie pampuchy, parowańce, pyzy drożdżowe, czy kluski na parze, zawsze smakują idealnie. Przepis na pampuchy natychmiast przypomni ci dzieciństwo ...
-
Dostałam ten przepis od przyjaciółki i zabrakło mi słów. Zawartość garnka zniknęła w 5 minut
Pomidorowa i ogórkowa poszła w moim domu w odstawkę, gdy tylko poznałam ten przepis. Jest zaskakująco prosty, a aromat rozchodzi się po wszystkich sąsiadach. Zrób ją na dzisiejszy obiad i zobacz, jak znika z misek.
-
Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
Jak zrobić biszkopt, żeby nie opadał i pięknie wspinał się po ściankach tortownicy? To nie żadna magia, a naprawdę łatwa rzecz. Przepis na biszkopt powinien znać każdy miłośnik domowych wypieków i tortów, a moja babcia miała świetny patent, by...
-
Wiosna przyszła i sypnęła szparagami. Nie gotuj, nie piecz, wrzuć je na patelnię. 10 minut i gotowe
Wielu z nas czeka na pojawienie się szparagów w sklepie. To prawdziwa wiosenna gwiazda. Trzeba jednak wiedzieć, jak je przygotować, by były pyszne. Oto mój niezawodny i szybki sposób.
-
Zupa pieczarkowa - przepis na tani obiad. Oszalałam na punkcie tego składnika, musisz to dodać
Przepis na zupę pieczarkową ratuje nas wtedy, kiedy nie mamy czasu długo stać "przy garach" i kiedy zostało nam za dużo miesiąca do końca pieniędzy. Zupa pieczarkowa to pomysł na tani obiad, szybki obiad, idealny na obiad w piątek i każdy inny dzi...
-
Jeden szczegół całkowicie zmienia smak tych kotletów. Jest chrupiący i niespotykany
Nie da się ukryć, że kotlety są przez nas szczególnie lubiane. Robimy je nie tylko do niedzielnego obiadu, a także jako codzienny obiad. Następnym razem, gdy zdecydujesz się na ich zrobienie, wykorzystaj ten przepis. Od razu go polubisz, bo jest...
-
Kruche ciasto w kulę i myk do lodówki? Już nie robię tego błędu. Tylko sposób "na Gesslera"
Każdy wie, że kruche ciasto przed rozwałkowaniem i pieczeniem powinno odpocząć w lodówce. Jeśli do tej pory byliście wierni metodzie "na kulkę", zmienię wasze życie. Od kiedy poznałam sposób Mateusza Gesslera (i innych szefów kuchni), nie gotuję...
-
Trudny quiz kulinarny na literę K. Zdobycie w nim kompletu graniczy z cudem!
W tym quizie kulinarnym poradzą sobie tylko smakosze! Przekonajmy się, czy do nich należysz!
-
Tego dżemu prawie nikt nie zna, a jest lepszy niż truskawkowy. Idealny do gofrów
Przepis na dżem, który dziś wam pokażemy, jest niemal nieznany. Wszyscy doskonale znamy przepisy na dżem truskawkowy, porzeczkowy, a nawet mandarynkowy. Jednak dżem zrobiony z tego owocu bije te wszystkie na głowę. Spróbujesz raz i od tej pory nie...
-
Tak podana wątróbka to nie koszmar z dzieciństwa tylko prawdziwy rarytas. Lekko słodka, ale i pikantna
Wątróbka wielu osobom nie kojarzy się zbyt dobrze. W PRL-u była najczęściej podawana smażona z dodatkiem cebuli. Ten przepis ma jednak niewiele wspólnego z tym daniem. Koniecznie spróbujcie mojej wersji wątróbki.
-
Szakszuka - przepis, który syci i zachwyca kolorami. Smakuje jak marzenie i pomaga schudnąć
Szakszuka to chyba najsmaczniejsza wersja jajek, jaka istnieje. To danie pochodzące z kuchni bliskowschodniej zdobyło serca Polaków nie tylko smakiem, lecz także faktem, że już jedna porcja nasyci na długie godziny. Jak zrobić szakszukę? Przygotuj...
-
Szparagi na grilla z takimi dodatkami potrafią trafić z żołądka prosto do serca. Zaimponujesz każdemu
Szparagi na grilla z dodatkami potrafią zdziałać cuda. Jedno jest pewne - kubki smakowe Twojej drugiej połówki zwariują! Przysłowie "przez żołądek do serca" sprawdza się tutaj w stu procentach. Sprawdźcie sami, jakie są pyszne.
-
Niepozorna, a rodzina będzie ustawiać się w kolejce po dokładkę. Nie ma lepszej zupy
Gdy nie wiemy, co możemy zrobić na obiad, nasz wybór pada na pyszne i proste dania. Do tej listy smakołyków warto dorzucić jeszcze jedną pozycję, a jest nią ta zupa. Wydaje się niepozorna, ale mieszanka składników i smaków sprawia, że będziesz ją...
-
W latach 80. serwowała go pierwsza dama. Żal go nie powtórzyć, bo smak ma zniewalający
Czy da się zrobić coś smaczniejszego, od popularnych cynamonek? Owszem i nie jest to wcale takie trudne. Wystarczy wymieszać kilka składników, później włożyć do piekarnika, a po odpowiednim czasie wyjąć i się nim rozkoszować. Swoją sławę zawdzięcz...
-
Ten przepis na kapuśniak jest 1000 razy lepszy niż klasyczny. Inne schowaj na dnie szuflady
Kapuśniak to, moim zdaniem, jedna z najlepszych zup, jakie widział świat. Uwielbiam jego klasyczną wersję z kiszoną kapustą, ale przyznaję, że inna bije ją na głowę. To przepis na kapuśniak, w którym główną rolę gra młoda kapusta. Przepis jest tak...
-
Tak pulpety robiła moja babcia 50 lat temu. Odtworzyłam przepis i nie mogłam wyjść z szoku [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
Pulpety w moim domu nie są robione tak często, jak choćby kotlety mielone, ale czuję, że to się zmieni po ostatnim obiedzie, który zrobiłam, gdy wróciłam na dłużej w rodzinne strony. Miałam ochotę na danie, które dawano, dawno temu często robiła...
-
To najpopularniejsze gwiazdy w polskim Internecie. Kto jest najcenniejszy w 2024 roku?
Już po raz 10. See Bloggers Łódź oraz InfluTool ogłaszają Ranking Najpopularniejszych Osób w Polskim Internecie. Kto jest na szczycie zestawienia TOP 100 i jest najcenniejszym polskim Influencerem w Internecie? Wielu Twórców wymienionych w...
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Domowe nawozy na ogórki. Krzaki będą rosły jak szalone, a ogórki będą twarde i chrupiące
Wiele osób decyduje się na sadzenie ogórków, ponieważ to warzywa niezbyt trudne w uprawie, choć potrafią być wymagające. Warto więc o nie odpowiednio zadbać. Aby plony były dorodne, warto postawić na domowy nawóz. Ale jak go zrobić? Podpowiadamy.
-
Rzodkiewek w tej wersji na pewno nie jedliście. Surowe nie są w połowie tak pyszne
Najlepsze wiosenne warzywo? Możemy się spierać, ale zawsze na podium ląduje rzodkiewka. Rzodkiewka najlepiej smakuje właśnie wiosną i latem i to właśnie najlepszy czas, żeby zamienić zwykłą rzodkiewkę w chrupiące i wyraziste cudo ze słoika....
-
Fix MAC'N CHEESE - nowość od marki Knorr. Odkryj megaserowy smak
Kultowy amerykański Mac'n Cheeese on demand? Od teraz makaron z kremowym serem możesz zjeść o każdej porze dnia w swoim domu. Wystarczy kilka minut, by móc cieszyć się megaserowym smakiem z nowym Fixem Mac'n Cheese od marki Knorr.
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR
-
Chcesz, by rodzina wyszła od ciebie zadowolona? Zrób tę zupę i zobacz, jak proszą o dokładkę
Niektóre dania bardzo szybko zyskują naszą uwagę i stają się naszymi ulubionymi pozycjami. Ta zupa od lat widnieje na listach najsmaczniejszych i mało kto się z tym nie zgodzi. Wiemy, że nieważne kiedy ją przygotujesz, goście, którzy ją zjedzą, bę...
-
Łazanki - przepis na tani obiad, który nasyci do wieczora. Wykorzystaj resztki ze spiżarni
Jak zrobić łazanki? Odpowiedź jest jedna: najprościej, jak się da. Przepis na łazanki tak naprawdę przyjmie wszystko, ale dziś będzie klasycznie - zrobimy łazanki z kapustą i grzybami i przy okazji wyczyścimy trochę spiżarnię przed sezonem na...
-
Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Mięciutkie i pachnące - musisz spróbować
Ciasto z rabarbarem to smak polskiej wiosny i lata, a na nasze szczęście już zaczyna się sezon na to wyjątkowe warzywo (tak, warzywo) i możemy zabierać się za najlepsze wypieki. Przepis na ciasto z rabarbarem jest prosty, ale nie uwierzysz, że...
-
Nie rozwiążesz tego QUIZU, jeśli nigdy nie widziałeś grządek z warzywami i owocami
Jeśli w dzieciństwie jeździłeś do babci albo masz własny przydomowy ogródek, będzie ci łatwiej
-
Wysmaruj nią pierś z kurczaka, a następnie obtocz w panierce i usmaż jak zawsze. Werdykt? Wyborny smak
Kotlety z piersi kurczaka to najpopularniejszy obiad w wielu domach. Nic dziwnego, ponieważ jest łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Można jednak przygotować go nieco inaczej niż zawsze. Będzie smakował po prostu wybornie.
-
Spojrzysz na etykietę i już będziesz wiedzieć. Weszły ważne zmiany w oznaczaniu miodu
Od 18 kwietnia obowiązują nowe oznaczenia na etykietach miodów. Teraz producenci będą musieli podawać konkretny kraj lub kraje, z których pochodzi surowiec. Do tej pory dopuszczalne były sformułowania bardzo ogólne, z których tak naprawdę niewiele...
-
Ciężko uwierzyć, że dodaje się ten składnik do zupy z marchwi. To dodatek do deserów
Czy kiedykolwiek odważyłeś się na niecodzienne połączenia smakowe, które dla niektórych są abstrakcyjne? Jeśli nie, to tym razem jest na to pora. Ten przepis pokazuje, że można łączyć takie dodatki, które w życiu nie przyszłyby nam do głowy i są...
-
Koniec z nudnymi gotowanymi ziemniakami do obiadu. Zrób pieczone, ale też nie tak nudno jak zawsze
Ziemniaki to dla wielu osób nieodłączny element obiadu. Nic dziwnego, świetnie pasują do wielu dań i są bardzo sycące. Warto jednak przygotować je w nieco inny sposób niż zawsze. Oto sposób na pieczone ziemniaki z warzywno-ziołową wkładką.
-
Zupa meksykańska jest tak pyszna, że wygoni krupniki i pomidorówki do kąta. To mięso jest esencją smaku
Przepis na zupę meksykańską powinien znać każdy miłośnik kolorowych dań i wyrazistych smaków, ale także każdy, kto tęskni za latem i wakacjami. Zupa meksykańska wbrew temu, co myśli większość, jest bardzo prosta w wykonaniu, a jak to zwykle z zupa...
-
Pancakes w tej wersji to śniadaniowy szał. Słodki dodatek i jedna zmiana sprawią, że będą najlepsze
Przepis na pancakes przywędrował zza oceanu i szturmem podbił nasze serca - nie tylko dzieci. Pancakes to coś między naszymi naleśnikami a racuszkami, są delikatne, puszyste i lekko słodkie. Jednak jeden dodatek sprawi, że będą jeszcze smaczniejsz...