W tym quizie o gotowaniu pytamy o jedzenie na literę B. Sprawdź swoją wiedzę kulinarną

1 / 13

Wołowina Bourguignon charakteryzuje się połączeniem mięsa z:

2 / 13

Klarowny bulion uzyskuje się poprzez:

3 / 13

Ciasto Banoffee słynie z połączenia:

4 / 13

Bulgur jest rodzajem:

5 / 13

Przystawka kuchni włoskiej o nazwie "bruschetta" to:

6 / 13

Befsztyk tatarski to inaczej:

7 / 13

Meksykańskie burrito przypomina:

8 / 13

Ciasto, do którego nie dodajemy proszku do pieczenia ani sody to:

9 / 13

Bavette to inaczej:

10 / 13

Podstawowymi składnikami beszamelu są:

11 / 13

Cake pops to amerykańska wersja znanych nam:

12 / 13

Bok choy to rodzaj azjatyckiej:

13 / 13

Brie jest podobny do sera: