Czy dobrze znasz się na gotowaniu? Sprawdź, czy poradzisz sobie z jedzeniem na literę T

1 / 11

Tapenada to:

2 / 11

Tatar przyrządza się najczęściej z:

3 / 11

Słodka lub wytrawna przekąska w postaci kruchych babeczek z farszem to:

4 / 11

Tapioka to skrobia w postaci kuleczek lub płatków, produkowana z:

5 / 11

Trufla to słodka przekąska, ale również:

6 / 11

Do przyrządzenia kruchego ciasta na tartę potrzebujemy:

7 / 11

Tuńczyk błękitnopłetwy to jedna z najdroższych ryb na świecie. Może osiągać wagę do:

8 / 11

Tobiko można spotkać w menu restauracji serwujących sushi. Jest to:

9 / 11

Do przyrządzenia tiramisu potrzebujemy:

10 / 11

Sos tatarski przyrządza się na bazie:

11 / 11

Konsystencja twarogu jest grudkowata lub kremowa. Zależy to od:

Jeśli gotowanie to twój konik, na pewno poradziłeś sobie z jedzeniem na literę T. Jak ci poszło?