Uważasz się za seromaniaka? Sprawdź swoją wiedzę na temat serów

1 / 11

Do włoskiego tiramisu używa się:

2 / 11

Kraj słynący z produkcji najbardziej aromatycznych serów to:

3 / 11

Do przyrządzenia słynnego mac and cheese używa się najczęściej sera:

4 / 11

Grecja słynie przede wszystkim z sera:

5 / 11

Bryndzę produkuje się z mleka:

6 / 11

Parmigiano Reggiano to ser produkowany w którym włoskim regionie?

7 / 11

Laktozy nie zawierają sery:

8 / 11

Podpuszczka to enzym trawienny ścinający mleko. Do naturalnych podpuszczek nie należy:

9 / 11

Do przygotowania włoskiej potrawy Cacio e Pepe wykorzystuje się:

10 / 11

Ser żółty to potoczna nazwa sera:

11 / 11

Lazur, Roquefort, Gorgonzola to sery:

Jeśli sery nie mają przed Tobą nic do ukrycia, zdobędziesz maksimum punktów w tym quizie.