Te czynności wykonuje każdy kucharz. Wiesz, jak się nazywają?

1 / 11

Zaczynamy. Krótkie obgotowywanie produktów, na przykład owoców, warzyw lub orzechów, to:

2 / 11

Znasz fachowe określenie mieszania masy czekoladowej w temperaturze 60-100°C? To:

3 / 11

Technika polegająca na podlaniu dania alkoholem i podpaleniu go, to:

4 / 11

Teraz coś prostszego. Wyjmowanie pestek z owoców to oczywiście...

5 / 11

A jak nazywa się ozdabianie potraw jarzynami lub zieleniną?

6 / 11

Długotrwałe smażenie owoców w słodkim syropie, to:

7 / 11

A teraz? Przetykanie jedzenia (najczęściej mięsa) słoniną lub przyprawami to:

8 / 11

Z kolei konserwowanie mięsa w roztworze soli kuchennej z saletrą i przyprawami określamy mianem:

9 / 11

A jak nazywa się metoda niszczenia drobnoustrojów, polegająca na ogrzewaniu produktu w temperaturze od 60°C do 100°C?

10 / 11

Zbliżamy się do końca. Oddzielanie mięsa od kości i oczyszczanie go z błon i wnętrzności to:

11 / 11

To już ostatnia czynność, o którą pytamy. Jak nazywa się wyjmowanie zbierających się zanieczyszczeń z gotowanych potraw? To oczywiście...