Jeśli choć raz gotowałeś obiad, masz szanse na jakieś punkty w tym quizie

1 / 13

Makaron nitki gotujemy zwykle przez około 5 minut

2 / 13

Zimnej śmietany nie powinno się dodawać do gotującej się zupy

3 / 13

Rosół to zupa, która wymaga zabielenia

4 / 13

Do pierogów leniwych potrzebny będzie twaróg

5 / 13

Befsztyk tatarski najczęściej przyrządzamy z wieprzowiny

6 / 13

Kotlety mielone najlepiej formować dłońmi zwilżonymi wodą

7 / 13

Do przygotowania klusek śląskich niezbędne są ziemniaki

8 / 13

Filet z makreli lub dorsza to inaczej kostka

9 / 13

Szczypiorkiem nazywamy tylko podłużne liście cebuli

10 / 13

Wywar rybny możemy zrobić z głów i ogonów

11 / 13

Modra kapusta to kapusta biała

12 / 13

Do przygotowania ryby po grecku niezbędna jest marchew

13 / 13

Rosół z mieszanych mięs nazywamy rosołkiem królewskim