Im jesteś starszy, tym masz większe szanse w tym quizie o smakołykach

1 / 16

Kiedyś te opakowania były używane długo po zużyciu znajdującego się w środku produktu. Pito z tzw.:

2 / 16

Podstawowy składnik szyszek to oczywiście:

3 / 16

Nietypowe kotlety, popularne w czasach PRL-u, powstawały najczęściej z:

4 / 16

Mleko w proszku, kakao i herbatniki to składniki na:

5 / 16

Popularna do dziś pikantna konserwa rybno-ryżowa to:

6 / 16

"Chcesz inkę?" - co nam proponują?

7 / 16

W PRL-u często serwowano kawę i herbatę w:

8 / 16

Saturator to urządzenie służące do:

9 / 16

Wodę z saturatora nazywano zaś:

10 / 16

Kawa plujka to:

11 / 16

Bez rodzynek nie mógł się obejść na pewno popularny w PRL-u deser. Mowa oczywiście o:

12 / 16

Na cześć nowo otwartej warszawskiej trasy:

13 / 16

Mielonkę Pek, którą wiele osób zajadało się na wakacjach, nazywano zazwyczaj:

14 / 16

Do lornety najlepiej pasowała:

15 / 16

Nazwę ptyś nosił nie tylko deser, ale i:

16 / 16

Po bretońsku, po cygańsku, po portugalsku, à la flaczki, à la łosoś, à la szynka. W którym serialu serwowano takie pyszności z indyka?

Wiesz, z czego robi się "szyszki" i czym jest saturator? W naszym quizie możesz sprawdzić, jak dużo pamiętasz.