Popcorn

Bez względu na to, czy w filmie gra Ryan Gosling, czy Shahrukh Khan, do filmu musi być popcorn. Żeby nie było nudno, podkręcamy smak przekąski aromatycznym parmezanem i ostrą papryką. Popcorn chrupiemy, Goslinga tylko oglądamy - nie pomylcie się!

Składniki:
4-5 łyżek oliwy
100 g kukurydzy do prażenia
garść startego parmezanu
pół łyżeczki ostrej papryki

Sposób przygotowania:
W dużym garnku rozgrzewamy mocno oliwę, wrzucamy ziarna kukurydzy, przykrywamy szczelnie pokrywką i czekamy, aż usłyszymy pękające ziarna zamieniające się w popcorn, a w powietrzu zacznie unosić się charakterystyczny zapach, jak w kinowym bufecie. Do garnka dodajemy parmezan, ostrą paprykę i mieszamy. Popcorn można spakować do pudełka razem z kawałkiem kabanosa: drugie śniadanie gotowe!

Więcej o: