Cheeseburger w domu, a smakuje jak z Maca

Gdy restauracja inna niż wszystkie jest za daleko - zrób swój własny zestaw pierwszej pomocy. A co najlepsze, dodaj sobie więcej sera i więcej ogórka, i więcej mięsa, i więcej ketchupu.

Składniki:
bułka do burgerów - jak nie masz, to użyj zwykłej kajzerki
mielone mięso wołowe
ser cheddar
ogórek konserwowy pokrojony w plasterki
musztarda
ketchup
cebula - drobno pokrojona
sól pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Mięso mielone przełóż do miski, ugniataj je chwilę dłonią. Uformuj z mięsa kotlet, postaraj się by był równy, okrągły i większy niż bułka, mięso podczas smażenia skurczy się. Na patelni podgrzej odrobinę (dosłownie jedną łyżkę) oleju, smaż mięso 2 minuty z każdej strony. Rozetnij bułkę wzdłuż i połóż ją na patelni, wewnętrzną stroną do środka. Gdy bułka i mięso są ciepłe, można złożyć burgera. Na bułce połóż kolejno: mięso, ser, plasterki ogórka, musztardę, ketchup, cebulę i górę bułki. Zapewniamy, że smakuje i działa jak ten oryginalny.

Więcej o: