Co zrobić, gdy marzysz o jajku sadzonym, ale nie masz patelni? Na ten problem mamy rewelacyjne rozwiązanie - jajko sadzone w bułce. A wiadomo, jak jest z jajkiem sadzonym - on lubi, jak żółtko jest jeszcze płynne, a ona nie tknie niczego, jeśli białko nie jest ścięte. Nie ma nas w twojej kuchni, więc sam kontroluj pieczenie jajka. Możesz otworzyć piekarnik i delikatnie dotknąć łyżką żółtka, by sprawdzić, czy już jest takie, jak lubisz. Tylko dziurki nie zrób!
gazeta.tv
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Składniki: kajzerka masło szynka liście szpinaku jajko sól, pieprz ser żółty cheddar ketchup szczypiorek
REKLAMA
Sposób przygotowania: Odkrój górę bułki. Wyrwij miąższ z bułki, nie zrób dziurki w bułce, bo jajko wycieknie. Posmaruj środek bułki masłem, do środka włóż plasterki szynki i szpinak. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Posyp startym serem! Piecz 10 minut w 180 st. C.