Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
Bułki z kurczakiem
Składniki:
2 opakowania ciasta na pizzę
400 g upieczonego mięsa z kurczaka
1 szklanka sosu pomidorowego
1 szklanka sosu barbecue
150 g tartej mozzarelli
1 szklanka tartego cheddara
6 plastrów wędzonego boczku
Sposób przygotowania:
Plastry boczku usmaż na suchej patelni i pokrój na małe kawałki.
Upieczone mięso z kurczaka rozdrobnij i wymieszaj z sosem pomidorowym, sosem barbecue oraz tartą mozzarellą.
Każdy z arkuszy ciasta na pizzę pokrój na 6 kwadratów. Nałóż na każdy kwadrat po czubatej łyżce farszu, dokładnie zlep brzegi i uformuj okrągłe bułeczki. Przełóż bułeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posyp po wierzchu tartym cheddarem oraz usmażonym wcześniej boczkiem. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 minut, aż bułeczki urosną i się zrumienią.
-
Małopolanie kultywują tradycję chowu od niemal tysiąca lat. Ta polska ryba po prostu musi być wyśmienita
-
Kiedyś tradycyjny trunek, dziś mało kto pamięta, jak się ją przyrządza. Jak zrobić przepalankę w domu?
-
Czy można jeść surową wieprzowinę? To bezpieczne dla zdrowia? Wyjaśniamy
-
Krokiety do barszczu na Wigilię i Boże Narodzenie - złociste i chrupiące
-
Zakwas na barszcz czerwony - prosty do zrobienia, a pyszny i zdrowy
- Zupa rybna na Wigilię i Boże Narodzenie - z karpia oraz tradycyjna ucha
- Natalia Kukulska w kultowej świątecznej piosence Coca-Cola "Coraz bliżej Święta"
- Ciasteczka świąteczne maślane i orzechowe - dwa przepisy na pyszności na Boże Narodzenie
- Dlaczego prawdziwe trufle są takie drogie? Nie tylko dlatego, że trudno je znaleźć
- Wojciech Modest Amaro: "Nowa restauracja w Zakopanem będzie uzupełnieniem moich kulinarnych możliwości"