Składniki:
320 g mąki pszennej tortowej
230 g miękkiego masła
150 g cukru
30 g kremowego serka
2 żółtka
25 landrynek w różnych kolorach
Sposób przygotowania:
Landrynki podziel kolorami i pokrusz przy pomocy tłuczka lub wałka.
W dużej misce umieść mąkę, cukier oraz miękkie masło i zmiksuj, aż połączone składniki zaczną przypominać okruchy ciasta. Dodaj kremowy serek oraz żółtka i zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Owiń ciasto folią spożywczą i schowaj na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto przełóż na posypany mąką blat i rozwałkuj na grubość kilku milimetrów. Przy pomocy szklanki wytnij w cieście kółka i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przy pomocy kieliszka lub innej małej, okrągłej foremki powycinaj w środku ciastek otwory. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 5 minut.
Wyjmij wstępnie podpieczone ciastka i nasyp do ich środka pokruszone landrynki. Piecz kolejne 5 minut w 180 stopniach C, aż landrynki się rozpuszczą, a ciastka nabiorą złotego koloru. Ostudź na blaszce i podawaj.