Ciasto z sezonowymi owocami

Czy jak byłeś dzieckiem to wydłubywałeś z keksu suszone owoce? Wyobrażasz sobie pyszny smak takiego ciasta, w połączeniu z owocami, które naprawdę lubisz? Na szczęście teraz masz hapsa, a my wiemy jak zrobić wypiek, żeby był naprawdę dobry.

Składniki:
150 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki brązowego cukru
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki drobnych sezonowych owoców (malin, jeżyn, borówek, truskawek)

Dodatkowo:
Cukier puder do ozdoby

Sposób przygotowania:
W dużej misce umieść masło, zwykły cukier, brązowy cukier oraz cukier waniliowy i utrzyj przy pomocy miksera na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon i wymieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj owoce i delikatnie wymieszaj szpatułką. Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 40 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Przed podaniem ostudź i oprósz cukrem pudrem.

Więcej o: