Tęczowa pianka - lekka jak chmurka
Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
Składniki:
500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
3 galaretki w różnych kolorach (np. niebieska, żółta i czerwona)
Sposób przygotowania:
Każdą galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do ostudzenia. Porządnie schłodzone mleko ubij przy pomocy miksera na puszystą pianę (powinno ono zwiększyć swoją objętość około 4-5 razy).
Podziel piankę mleczną między 3 duże miski i każdą część wymieszaj z innym kolorem ostudzonej galaretki. Dno foremki na ciasto wyłóż papierem do pieczenia. Na środek formy nakładaj na przemian po jednej chochli kolorowej piany, aż do wyczerpania składników. Delikatnie wygładź wierzch i schowaj ciasto do lodówki do czasu stężenia.
Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX