Lody bananowe na każdy apetyt

Kupowanie lodów na kulki zawsze jest obarczone pewnym ryzykiem. Płacisz i nigdy nie wiesz, czy Ty i sprzedawca tak samo rozumiecie termin "kulka". Zawstydź sprzedawców lodów. Zrób własne lody i nałóż sobie taką porcję, że żaden wafelek by jej nie pomieścił.
Zobacz wideo

Składniki:
2 banany
2 łyżki masła orzechowego
50 g czekolady deserowej

Sposób przygotowania:
Banany obierz ze skórki i pokrój w mniejsze kawałki. Przełóż banany do woreczka i włóż je do zamrażarki na co najmniej 2 godziny, aby całkowicie się zamroziły.

Zamrożone banany umieść w blenderze kielichowym. Dodaj masło orzechowe i zacznij miksować. Co jakiś czas przerywaj miksowanie, aby zebrać masę ze ścianek blendera. Miksuj, aż masa będzie gładka i kremowa. Przełóż lody do miski i wymieszaj z drobno pokrojoną czekoladą. Przed podaniem wstaw lody na 15 minut do zamrażarki.

Banany możesz zamrozić o wiele wcześniej, aby były pod ręką kiedy zechcesz zrobić lody.

Więcej o:
Copyright © Agora SA