Kotlety jajeczne - takie jak w piątek na koloniach

Kiedy płakaliśmy nad tym, że przygotowaliśmy na Hapsie już wszystkie przepisy z jajkami na śniadanie, to nagle zdaliśmy sobie sprawę, że jajka można też jeść na inne posiłki. Wtedy przypomniały nam się te poczciwe kotlety jajeczne. Teraz płaczemy ze wzruszenia, bo są takie dobre.

Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
60 g tartego żółtego sera
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Dodatkowo:
Bułka tarta do panierowania kotletów
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj żółty ser, bułkę tartą, koperek, szczypiorek oraz surowe jajko i dokładnie wymieszaj. Uformuj w dłoniach niewielkie kotlety i obtocz je w bułce tartej. Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Smaż kotlety z obu stron na złoty kolor

Więcej o: