Muffiny z kiełbaskami wiedeńskimi prosta pyszota

Czym różnią się kiełbaski wiedeńskie od parówek? W sumie to nie wiemy, ale lubimy jedno i drugie. A jak są podane w muffinie, to lubimy je jeszcze bardziej.

Składniki:
3 kiełbaski wiedeńskie
1/2 szklanki sosu pomidorowego
100 g tartego żółtego sera
1 opakowanie ciasta drożdżowego (na pizzę)

Dodatkowo:
Korniszony
Marynowana cebula perłowa

Sposób przygotowania:
Kiełbaski wiedeńskie pokrój w drobną kosteczkę i wymieszaj z sosem pomidorowym.

Z arkusza ciasta drożdżowego powycinaj kółka o średnicy około 8 centymetrów i wypełnij nimi foremki na muffiny. Do środka nałóż kiełbaski w sosie, a wierzch posyp obficie żółtym serem.

Piecz około 15-20 minut w 180 stopniach C. Gotowe muffiny udekoruj pokrojonymi w drobną kostkę korniszonami i cebulką perłową.

Więcej o: