Jajeczne roladki - bezglutenowa przekąska

Te roladki są idealnym rozwiązaniem na wiele przypadków:

a) chcemy zrobić zawijaski z tortlli, a nie kupiliśmy tortilli,
b) mamy gości, którzy walczą z glutenem,
c) chcemy nakarmić pakera i zaskoczyć go daniem bez węgli i pełnym białka
d) jesteśmy głodni i chcemy zjeść coś nowego, co jest pycha.

Składniki:
4 jajka
1/2 słodkiej wędzonej papryki
300 g serka śmietankowego
8 rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
1 żółta papryka
1 garść rukoli
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania:
Jajka ubij z dodatkiem wędzonej papryki, szczyptą soli oraz pieprzu. Patelnię posmaruj olejem i mocno rozgrzej. Podziel masę jajeczną na dwie części i usmaż dwa cienkie omlety. Rzodkiewki oraz szczypiorek drobno posiekaj i wymieszaj z serkiem śmietankowym. Dopraw solą i pieprzem. Rozsmaruj serek z dodatkami na omletach. Na środku omletów rozłóż rukolę i żółtą paprykę pokrojoną w słupki. Zwiń omlety jak roladę i pokrój w 2 centymetrowe kawałki.

Więcej o: