Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
Faszerowane pieczarki portobello
Składniki:
4 duże pieczarki portobello
1 por
80 g szynki suszonej
250 g ricotty
100 g żółtego sera
sól
pieprz
oregano
oliwa extra virgin
olej
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć pokrojonego pora, dodaj szczyptę soli i smaż kilka minut, aż por zmięknie. Dodaj pokrojoną suszoną szynkę i smaż jeszcze kilka minut. Na koniec dodaj ricottę oraz 1/2 łyżeczki pieprzu, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
Oczyszczone pieczarki połóż trzonkami do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je delikatnie oliwą i posyp solą, pieprzem oraz oregano. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 10 minut.
Wstępnie upieczone pieczarki osusz delikatnie ręcznikiem papierowym i wypełnij przygotowanym wcześniej farszem. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz kolejne 10 minut w 180 stopniach.
-
Tatar ze śledzia według Magdy Gessler - przepis na doskonałe danie na Wigilię i Boże Narodzenie
-
Magda Gessler podała przepis na barszcz czerwony. Jest tani i bardzo prosty do zrobienia
-
Poznasz te rośliny? To trudniejsze niż myślisz! Już 2. pytanie jest wyzwaniem
-
Sałatka na Wigilię i Boże Narodzenie - trzy propozycje
-
Gessler przebrana za aniołka zapowiada nowy kanał o przygotowaniach do świąt. Pomaga Kuba Wojewódzki
- Kanapka z kurczakiem przyczepiona taśmą do płótna sprzedana za 120 tysięcy dolarów
- Ryba po grecku, czyli nigdy niestarzejąca się klasyka
- Na otwieranie opakowań poświęcamy w życiu aż 40 dni. Znaczną część Polaków denerwuje ta czynność
- Zmarł współtwórca kodu kreskowego. George Laurer zrewolucjonizował zakupy
- Ryba po grecku, czyli nigdy nie starzejąca się klasyka