Brownie w pomarańczy

Niektórzy mówią, że ten deser kojarzy im się z nowym prezydentem USA. Nam się kojarzy po prostu z czymś dobrym. Wierzymy, że jak coś jest słodyczem, to musi być dobre.
Zobacz wideo

Składniki:
200 g masła
200 g gorzkiej czekolady
200 g drobnego cukru
3 jajka
130 g mąki
5 pomarańczy o grubej skórce

Sposób przygotowania:
Masło umieść w garnuszku i roztop na wolnym ogniu. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Zdejmij z ognia i przestudź. W dużej misce zmiksuj jajka z cukrem. Masę jajeczną połącz z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec dodaj mąkę i zmiksuj na jednolite ciasto. Pomarańcze przekrój na połowy i przy pomocy łyżki pozbądź się miąższu. Przełóż puste połówki pomarańczy do formy do pieczenia i napełnij je masą czekoladową do 3/4 wysokości. Piecz około 20-22 minut w 160 stopniach C. Podawaj z bitą śmietaną.

Więcej o:
Copyright © Agora SA