Bananowo-owsiane muffiny. Już nigdy więcej nie zjesz innej wersji tego deseru

Banan i płatki owsiane brzmią banalnie. Sęk w tym, że z banału też można wyczarować coś genialnego. Na bazie tych dwóch produktów powstały muffiny, które z każdym kolejnym kęsem smakują coraz lepiej. O każdej porze dnia.

Składniki:
dwa banany
dwa jajka
dwie łyżki syropu klonowego
łyżeczka cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia
miseczka jogurtu greckiego - 200 g
miska płatków owsianych - 250 g
250 ml mleka
borówki
maliny
orzechy pekan

Sposób przygotowania:
Obierz dwa banany, wrzuć do miski i rozgnieć. Dodaj dwa jajka i wszystko wymieszaj. Do masy dodaj również syrop klonowy, cynamon, proszek do pieczenia, jogurt grecki oraz płatki owsiance. Wszystko dokładnie wymieszaj. W trakcie mieszania dolej mleko. Masę przełóż do foremek i połóż na niej owoce oraz orzechy. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

Więcej o: