Składniki:
2 ziemniaki
2 pieczarki
4 łyżki sosu pomidorowego
1 opakowanie mozzarelli
garść tartego żółtego sera
1 jajko
2 plastry szynki suszonej
szczypta oregano
olej
Sposób przygotowania:
Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Dno patelni wyłóż zachodzącymi na siebie plasterkami ziemniaków, wypełniając od zewnątrz do środka. Dopraw ziemniaki solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu pod przykrywką przez około 8 minut. Po tym czasie spód z ziemniaków posmaruj sosem pomidorowym. Na sosie połóż plastry pieczarek i mozzarelli, posyp tartym żółtym serem i oregano. Przykryj pokrywką i smaż około 5 minut. Na koniec wbij na środek jajko i smaż pod przykryciem, aż białko się zetnie. Delikatnie przełóż całość na talerz. Na wierzchu połóż plasterki suszonej szynki.