Koszyczki z boczku

Jeśli na imprezach stoisz z boczku to oznacza, że brak ci pewności siebie. Mamy na to radę! Następnym razem przynieś ze sobą koszyczki z boczku i uwierz, że będziesz w centrum zainteresowania. Haps integruje ludzi.
Zobacz wideo

Składniki:
12 plastrów boczku
sałata roszponka
pomidorki koktajlowe
mini mozzarella
suszone śliwki

Dodatkowo:
2 małe słoiki
folia aluminiowa

Sposób przygotowania:
Dwa małe słoiki lub inne małe foremki nadające się do pieczenia owiń na zewnątrz folią aluminiową. Z czterech plastrów boczku ułóż kratkę i połóż ją na odwrócony do góry słoik. Naokoło owiń dwoma plastrami boczku. To samo powtórz z drugim słoikiem. Owinięte boczkiem słoiki postaw w formie do pieczenia. Piecz w 180 stopniach C przez 20-25 minut, aż boczek ładnie się zrumieni. Odstaw do ostygnięcia, po czym delikatnie ściągnij boczek razem z folią ze słoika, a następnie zdejmij z niego folię. Środek koszyczków wypełnij sałatą, mozzarellą, pomidorkami i suszonymi śliwkami.

Więcej o:
Copyright © Agora SA