Muffiny z chleba tostowego

Ktoś, kto wymyślił foremkę do pieczenia muffinów by geniuszem. Wyobraź sobie sytuację, że nie wiesz, co przygotować na imprezę (wiemy, wiemy, odkąd śledzisz hapsa, ta sytuacja jest mało prawdopodobna). Wystarczy, że wymieszasz różne pyszności włożysz je do formy i masz estetyczną, super prostą przekąskę. Teraz tylko pozostaje zapamiętać, że to słowo wymawia się MAFIN (a nie MUFIN) i sukces gwarantowany!
Zobacz wideo

Składniki:
8 kromek chleba tostowego
90 g boczku w plastrach
3 jajka
200 ml mleka
szczypta soli
szczypta cukru

Sposoby przygotowania:
Plastry boczku usmaż i drobno posiekaj. Chleb tostowy pokrój w kostkę. W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, sól i cukier. Dodaj chleb tostowy oraz boczek i delikatnie wymieszaj. Rozdziel masę do 6 silikonowych foremek na muffiny i delikatnie ją dociśnij. Piecz w 180 stopniach C przez 15 minut.

Więcej o:
Copyright © Agora SA