Ktoś, kto wymyślił foremkę do pieczenia muffinów by geniuszem. Wyobraź sobie sytuację, że nie wiesz, co przygotować na imprezę (wiemy, wiemy, odkąd śledzisz hapsa, ta sytuacja jest mało prawdopodobna). Wystarczy, że wymieszasz różne pyszności włożysz je do formy i masz estetyczną, super prostą przekąskę. Teraz tylko pozostaje zapamiętać, że to słowo wymawia się MAFIN (a nie MUFIN) i sukces gwarantowany!
gazeta.tv
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Składniki: 8 kromek chleba tostowego 90 g boczku w plastrach 3 jajka 200 ml mleka szczypta soli szczypta cukru
REKLAMA
Sposoby przygotowania: Plastry boczku usmaż i drobno posiekaj. Chleb tostowy pokrój w kostkę. W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, sól i cukier. Dodaj chleb tostowy oraz boczek i delikatnie wymieszaj. Rozdziel masę do 6 silikonowych foremek na muffiny i delikatnie ją dociśnij. Piecz w 180 stopniach C przez 15 minut.