Jajecznica w tortilli - metoda na marudników

Z robieniem jajecznicy dla innych zawsze jest problem. Jeden woli dobrze ściętą, drugi tak rzadką, że nie wiadomo jak to podawać (na talerzu, w misce, a może ze słomką?!). A przecież jajka to jajka! Wierzymy, że co z oczu to z serca - kiedy delikwent nie widzi jaką je jajecznice, to nie będzie marudził, że konsystencja jest zła. A poza tym czy nie wygląda ślicznie?

Składniki:
1 placek tortilli
2 małe jajka
1 biała kiełbaska
1/3 szklanki tartego żółtego sera
1 łyżka masła
szczypiorek
sól

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj drobno pokrojoną kiełbaskę i smaż aż się zrumieni. Jajka roztrzep z solą i wlej na patelnię. Usmaż jajecznicę, pod koniec dodając szczypiorku. Ciepłą jajecznicę wyłóż na środek tortilli. Dodaj tarty żółty ser i zawiń tortillę. Smaż na średnim ogniu (po półtorej minuty z każdej strony). Podawaj z sałatką.

Więcej o: