Dyniowe latte na poskromienie złośnika

Wstajesz rano, masz bad hair day i masz ochotę wsadzić dynię na głowę przed wyjściem z domu? Wyluzuj. Dynię wykorzystaj do latte i załóż czapkę - nikt się nie zorientuje, że nie chciało Ci się układać włosów.

Składniki:
125 g upieczonej dyni
250 ml mleka skondensowanego
2 łyżki cukru
1 łyżeczka przyprawy piernikowej
300 ml mleka
100 ml espresso
cynamon

Sposób przygotowania:
W rondlu podgrzej mleko skondensowane. Dodaj dynię, cukier i przyprawę piernikową, zagrzej wszystkie składniki i zblenduj. Podgrzane mleko wlej do słoika, zakręć i spień energicznie nim potrząsając. Do dwóch wysokich szklanek wlej mus dyniowy, a następnie spienione mleko oraz świeżo zaparzone espresso. Udekoruj cynamonem.

Więcej o: