Camembert w cieście

Niektórzy uważają, że camembert śmierdzi. Z myślą o nich wymyśliliśmy recepturę, w której zamknęliśmy ser w cieście. Jak tylko się je rozkroi, z środka wylewa się odurzająco kusząca, ogromna dawka serowego zapachu. Jeden przepis i oswoicie się z serowym aromatem raz na zawsze.
Zobacz wideo

Składniki:
1 op. ciasta drożdżowego
2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (lub innego, ulubionego zioła)
2 plastry szynki suszonej
1 jajko + 1 łyżka wody
płatki chili

Sposób przygotowania:
Ser camembert przekrój na pół. Do środka nałóż suszone pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki i złóż ser z powrotem. Owiń rozcięte boki plastrami szynki, a następnie zawiń całość w ciasto drożdżowe. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z wodą i posyp płatkami chili. Piecz w 175 stopniach C przez około 10 minut.

Więcej o:
Copyright © Agora SA