Szpinakowo-serowe tosty - remedium na poranki

O tym, że poranki są złem, wiedziano już przed laty. W prastarej, tajemnej księdze znaleźliśmy tajny przepis na to, jak je przetrwać. Okazuje się, że już nasi pradziadowie wiedzieli, że przed całym dniem w korpo lub w szkole warto zjeść chrupiące tosty z zielonym szpinaczkiem. Niebo w gębie i power zapewniony już od samego ranka!
Zobacz wideo

Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
4 garści młodego szpinaku
2 awokado
100 g sera feta
100 g sera mozzarella
2 ząbki czosnku
pieprz

Sposób przygotowania:
Liście szpinaku zblenduj, dodaj pokrojone w kostkę awokado, pieprz, posiekany ząbek czosnku, zblenduj raz jeszcze. Do masy dodaj pokrojoną fetę w i starty ser mozzarella. Kromkę pieczywa tostowego posmaruj masłem i połóż na patelni masłem do dołu, w trakcie smażenia posmaruj ją przygotowaną masą. Nakryj drugą kromką, posmaruj ją z wierzchu masłem, obróć tosta i podsmaż z drugiej strony.

Więcej o:
Copyright © Agora SA