Kanapka, która tonie w bekonie

Skoro mamy #HapsFit, w takim razie gdzie jest #HapsMasa? Równowaga we wszechświecie musi zostać zachowana. Z myślą o tych, którzy robią masę, mają dość fit koktajli albo po prostu chcą zgrzeszyć w nie byle jakim stylu, organizujemy sabotaż - grzeszny, kaloryczny, przepyszny! Proszę państwa, oto superkanapka do zadań specjalnych!
Zobacz wideo

Składniki:
dwie kromki pieczywa tostowego
dwie łyżki sosu pomidorowego
kilka liści świeżego szpinaku
jajko sadzone
starty ser żółty
8 plastrów bekonu
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
W kromkach pieczywa tostowego ugnieć środek łyżką. Do każdego wgłębienia nałóż łyżkę sosu pomidorowego. Na jednej z kromek ułóż kilka liści świeżego szpinaku, a na nim jajko sadzone. Posól, popieprz, posyp startym serem i nakryj drugą kromką. Plastry boczku ułóż tak, jak pokazujemy w wideo i owiń nimi kanapki. Z każdej strony podsmaż na patelni.

Więcej o:
Copyright © Agora SA