Perełka wśród ciastek - romans płatków kukurydzianych z czekoladą

W jakiej postaci jadłeś ostatnio płatki kukurydziane? Z mlekiem na śniadanie? Jako panierkę do kurczaka? W roli przegryzki, bo nie było nic innego? Czas tchnąć nowe życie w płatki kukurydziane. Zapoznaj je z czekoladą. To doskonałe połączenie - godne pereł. Więc je też dodaj. I zrób pamiątkowe zdjęcie - w papilotkach prezentują się co najmniej tak samo dobrze jak muffiny!
Zobacz wideo

Składniki:
50 gramów płatków kukurydzianych
100 gramów czekolady
50 gramów masła
3 łyżki miodu
cukrowe perełki

Sposób przygotowania:
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, masło rozpuść i dodaj do czekolady, wlej miód, rozmieszaj. Do masy wsyp płatki kukurydziane i ponownie zamieszaj. W formie do pieczenia muffinów umieść papilotki, do każdej z nich włóż płatki w czekoladzie i posyp cukrowymi perełkami. Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny.

Więcej o:
Copyright © Agora SA