Składniki:
1 puszka mleka skondensowanego
1 op. galaretki truskawkowej
1 op. galaretki cytrynowej
roztopiona czekolada
folia spożywcza
Sposób przygotowania:
Obie galaretki rozpuść w gorącej wodzie i odstaw, aby wystygły. Do miski wlej połowę schłodzonego mleka skondensowanego i ubij. Dodaj do niego jedną z rozpuszczonych galaretek i ubij ponownie, aż masa będzie się pienić. Wylej do formy wyłożonej folią spożywczą i włóż to lodówki na godzinę. Do drugiej połowy mleka dodaj drugą galaretkę i przygotuj w ten sam sposób. Wylej ją na zastygniętą masę truskawkową i włóż do lodówki na kolejną godzinę. Gdy masa stężeje, wyjmij ją i pokrój w kostki. Każdą z nich posmaruj rozpuszczoną (na przykład w kąpieli wodnej) czekoladą. Włóż do lodówki na dwie godziny.