Domowy makaron - czekoladowe wstążeczki

Ogórki małosolne, kluski leniwe, jagodzianki - to już umiesz i możesz startować w międzypokoleniowych konkursach o tytuł Mistrza Kuchni w twojej rodzinie. A co gdy babcia lub mama zapyta, czy umiesz zrobić makaron? Wtedy ty za telefon łaps!, kierunek - #Haps! i już umiesz. I to czekoladowy! Pamiętaj, że czekolada to zawsze dobry argument. Jury na pewno to potwierdzi.

Składniki:
300 g mąki pszennej
50 g kakao
4 jajka
szczypta soli

Sposób przygotowania:
Do miseczki przesiej mąkę pszenną, dodaj kakao, wbij 4 jajka i dodaj szczyptę soli. Połącz składniki, zagnieć elastyczne ciasto. Gdy będzie gotowe cienko rozwałkuj. Złóż ciasto jak na filmie i pokrój tak, aby powstały wstążki makaronu. Rozłóż je i gotuj przez ok. 5 minut we wrzącej wodzie. Podawaj ze świeżymi owocami, sosem z owoców i serkiem homogenizowanym.

Więcej o: