Cukinia Hasselback - najeżona pysznościami

Jeśli na hasło "przekąska z cukinii" jeży ci się włos na głowie (bo "cukinia to do obiadu" i "dzieci będą narzekać, że za dużo warzyw"), niech ci się nie jeży. Weź cukinię i to ją najeż. W tym oswojeniu pomogą agenci do zadań specjalnych, niezastąpiony duet, salami i mozzarella. Włos ci się zjeży - co prawda - i tak. Wtedy, gdy przekonasz się, jakie to smaczne!
Zobacz wideo

Składniki:
cukinia
salami
mozzarella
rozmaryn
chili
oliwa
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Przygotuj cukinie - ponacinaj je dość głęboko, ale tak, by nie jej nie przeciąć do końca (umieść cukinię między dwoma pałeczkami - będzie łatwiej kroić). Pomiędzy kolejne nacięcia wkładaj plastry salami oraz kawałki mozzarelli. Posyp cukinie rozmarynem, chili w proszku, solą i pieprzem, skrop oliwą. Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podawaj gorące.

Więcej o:
Copyright © Agora SA