Składniki:
Ciasto:
250 g mąki krupczatki
125 g masła
1 jajko
łyżka zimnej wody
masło do wysmarowania foremki
Nadzienie:
600 ml jogurtu greckiego
3 jajka
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka cukru wanilinowego
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżka miodu
kiwi
czereśnie
maliny
czerwone porzeczki
draże czekoladowe
Sposób przygotowania:
Przygotuj kruche ciasto: mąkę przesiej przez sitko, dodaj posiekane masło i jajko, zagnieć i uformuj kulę. Zawiń je w formę i wstaw do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmij je, rozwałkuj i przełóż do okrągłej formy wysmarowanej masłem. Na całej powierzchni zrób nakłucia widelcem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Przygotuj krem: Do miseczki wsyp mąkę pszenną, dodaj trzy jajka, cukier puder, cukier wanilinowy i miód. Zmiksuj składniki na gładką masę.
Udekoruj ciasto: Przygotowaną masę wylej na wystudzone ciasto. Ułóż na nim - z brzegów kiwi, w środku czereśnie, maliny i porzeczki. Udekoruj czekoladowymi drażami.