Placuszki bananowe - pankejki się chowają

Marzy ci się góra amerykańskich pankejków ociekających syropem albo czekoladowym sosem? Czekaj, czekaj. Bo potem będzie płacz, że oponka, a brzuszki nic nie dają. Proponujemy alternatywę: bananowe placuszki z owocami sezonowymi. Czyli owoce z owocami, zero mąki, minimalna ilość tłuszczu - lekko, zdrowo, smacznie. I nadal wchodzisz w ukochane spodnie.

Składniki:
3 banany
3 jajka
miód
owoce sezonowe

Sposób przygotowania:
Obrane banany włóż do miseczki i rozgnieć je widelcem. Dodaj trzy jajka i dokładnie wymieszaj. Patelnię posmaruj cienką warstwą oliwy, rozgrzej i wlewaj przygotowaną masę łyżką. Placuszki smaż po obu stronach, aż będą złociste. Podawaj z miodem i ulubionymi sezonowymi owocami.

Więcej o: