Ziemniaki grillowane w boczku - szybko ci bo(cz)kiem nie wyjdą

Kiełbaski z grilla wychodzą ci bokiem? Bokiem, ale nie boczkiem. Pomyśl, jak wspaniale smakują pieczone ziemniaki. Mmm! Przypomnij sobie smak gorącego, ciągnącego się sera żółtego. A chrupiący boczek? Pycha, prawda? Te trzy smaki to musi być niebo w gębie! Ale już nic sobie nie wyobrażaj. Biegiem po składniki i spróbuj ziemniaków grillowanych w boczku!
Zobacz wideo

Składniki:
młode ziemniaki
plastry boczku
plastry sera żółtego
świeży rozmaryn
pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Przygotuj tyle plastrów boczku i żółtego sera, ile ziemniaków chcesz przyrządzić. Na boczku ułóż ser, na nim połóż ziemniaka, małą gałązkę rozmarynu, dopraw pieprzem i solą. Całość szczelnie zawiń. Tak przygotowane ziemniaki grilluj na ruszcie, przewracaj je co jakiś czas, by mięso przyrumieniło się równomiernie, a ser dobrze rozpuścił. Podawaj z sosem czosnkowym.

Więcej o:
Copyright © Agora SA