Mini pączki na serku homogenizowanym

Mini pączki w redakcji nazywamy również dziesięciominutowymi. Zrobiliśmy je w dziesięć minut, zjedliśmy również w dziesięć.

Składniki:
300 g waniliowego serka homogenizowanego
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka cynamonu
olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:
Serek homogenizowany i jajka umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Przesiej do miski mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną soli i wymieszaj na jednolitą masę. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Natłuszczoną łyżką nabieraj niewielkie porcje ciasta i wrzucaj je bezpośrednio na rozgrzany olej. Smaż około 2-3 minut, aż pączki nabiorą złotobrązowego koloru. Usmażone pączki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie obtocz w drobnym cukrze wymieszanym z cynamonem.

Więcej o:
Komentarze (4)
Mini pączki na serku homogenizowanym
Zaloguj się
  • stefa555

    Oceniono 2 razy 2

    To racuchy , a nie pączki.

  • haha-to-ja

    Oceniono 3 razy 1

    A później dupska rosną inaprzemian : "zaakceptuj siebie" , " 10 diet na brzuch" :D

  • ula53

    0

    Bez zagniatania....gnioty

  • a_figa

    Oceniono 3 razy -1

    Na półtorej szklanki mąki czubata łyżeczka proszku do pieczenia!? Matkojedynaka! To się da zjeść??? Dobre pączki są na drożdżach, ciasto lekko słodkie, w środku nadzienie najlepiej różane, na wierzchu lukier lub cukier puder, lub nic, jeśli się nie lubi zbyt słodkich. Finito!

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX