Tęczowa sangria. I zjesz, i się napijesz

Jeśli masz problemy z podejmowaniem decyzji, to my ten problem pomożemy ci wyeliminować. Im wyższą szklankę wybierzesz, tym więcej rodzajów owoców w niej zmieścisz i z żadnego nie musisz rezygnować. My proponujemy układ tęczowy. Na dno szklanki wrzuć fioletowe owoce, następnie zielone, żółte, pomarańczowe i na sam wierzch czerwone. Zalej je winem i nie dziękuj. Naprawdę, cała przyjemność po naszej stronie - my już próbowaliśmy.

Składniki:
na 5 porcji
5 śliwek
garść jeżyn
10 truskawek
2-3 nektarynki
2 jabłka
3 kiwi
garść ziarenek granatu*
butelka białego wytrawnego wina
*korzystaj z owoców, na które aktualnie jest sezon i które ci smakują

Sposób przygotowania:
Wszystkie owoce drobno pokrój. Cząstki wrzucaj do szklanki zgodnie z układem kolorystycznym tęczy - dno wyłóż najciemniejszymi owocami. Możesz je delikatnie rozgnieść, wtedy puszczą i kolor, i więcej smaku. Wrzuć do szklanki pozostałe owoce - zielone, żółte, pomarańczowe i czerwone. Dopełnij szklankę białym wytrawnym winem, najlepiej dobrze schłodzonym.

Więcej o: