Pasta z zielonego groszku i fety I Przepisy HapsVod.pl!
Pasta z zielonego groszku i fety
REKLAMA
Haps
Próbowałeś sobie kiedyś wyobrazić zupełnie nowy kolor? Nie próbuj, tylko zrób go sobie sam. Z groszku, cytryny i sera feta. Nawet Wikipedia wymięknie. Ani to seledynowy, ani platynowy, a już na pewno nie malachit. A jak już będziesz miał dość poszukiwań odpowiedniego określenia, po prostu zjedz tę zagadkową pastę. Ten smak sprawi, że nazwa nie będzie miała zupełnie znaczenia.
haps
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Składniki: 450 g mrożonego zielonego groszku sok z połowy cytryny 200 g sera feta pieprz
REKLAMA
Sposób przygotowania: W posolonym wrzątku ugotuj groszek - około 15 minut. W blenderze wymieszaj groszek, fetę, trochę wody z gotowania (około 0,5 szklanki), dopraw pieprzem. Ostrożnie z solą - feta jest już słona. Pastę podawaj z chrupiącym pieczywem.