Niebiańskie kokosowe ciacho z budyniem - bez pieczenia

Pieczenie ale też jedzenie ciasta bywają nie lada wyzwaniem. Zdarza się, że ciacha wychodzą za suche. Wtedy, żeby nie robić drugiej osobie przykrości zjada się kawałek popijając go dwiema herbatami. Czasem też wypieki zawierają różne nieprzewidziane dodatki, które nie wszyscy lubią np. rodzynki, kandyzowane owoce, mak, czy orzechy. Wtedy jest nieco ciężej, bo trzeba grzebać w masie ciastowej niczym poławiacz złota. Bywa również, że wychodzi zakalec. Wtedy już nie ma rady. Przez zagryzione zęby, należy go jakoś w siebie wcisnąć. Nie stawiaj innych w niezręcznej sytuacji i zrób ciasto z krakersami, które nie wymaga poświęceń, bo zawsze wychodzi i smakuje NAJJJlepiej!

Składniki:
3 paczki Krakersów Super Lajkonik (180 g)
1 litra mleka
2 op. budyniu waniliowego
200 g masła
400 g wiórków kokosowych + garść do posypania ciasta
3/4 szklanki cukru

Sposób przygotowania:
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, po zagotowaniu odstaw do całkowitego wystygnięcia. W dużej misce umieść budyń, pokrojone w kostkę masło, wiórki kokosowe oraz cukier. Wszystkie składniki zmiksuj do całkowitego połączenia. Na blaszce ułóż warstwę krakersów, nałóż 1,5 cm warstwę kremu i kolejną warstwę krakersów - nakładaj krakersy i krem do całkowitego wykorzystania składników. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Więcej o: