Składniki:
100 g czekolady gorzkiej E.Wedel
100 g czekolady mlecznej E.Wedel
100 g masła
300 ml mleka skondensowanego słodzonego
1 Torcik Wedlowski
125 g chałwy Królewskiej o smaku waniliowym E.Wedel
125 g bakalii
2 łyżki wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Do niewielkiego garnuszka wlej mleko skondensowane. Dodaj masło oraz oba rodzaje czekolady i postaw garnek na wolnym ogniu. Podgrzewaj, często mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zdejmij garnek z ognia.
Torcik Wedlowski i chałwę E.Wedel pokrój w drobną kostkę i dodaj, wraz z bakaliami, do garnka z masą czekoladową. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Nakładaj po łyżce masy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i formuj okrągłe ciasteczka. Posyp ciastka wiórkami kokosowymi i wstaw do lodówki do czasu stężenia.
Po więcej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stronę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/