Matteo Brunetti "Na Tropie Smaku"! Spaghetti Cacio e Pepe, czyli pyszna rzymska klasyka

Ciao belli! Lubicie podróże? Choćby palcem po mapie? Wspaniale! Matteo Brunetti w "Na Tropie Smaku" zabierze Was do Rzymu na najwspanialsze w świecie całym Spaghetti Cacio e Pepe. Gotowi? No to HAPS!

Cacio e Pepe - Składniki:

  • 150g makaronu spaghetti
  • 20g parmezanu
  • 20g pecorino
  • łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
  • szczypta soli

    Przygotowanie:
    Wstaw wodę na makaron i gdy się zagotuje posól i dodaj makaron. Zetrzyj ser na tarce. Następnie podpraż na suchej patelni ziarna pieprzu i rozetrzyj w moździerzu. Gdy woda w garnku stanie się matowa wlej odrobinę do startego sera stale mieszając. Odcedź makaron, wlej odrobinę oliwy z oliwek na patelnię, dodaj spaghetti i sos serowy cały czas mieszając. Na koniec posyp zmiażdżonym pieprzem i nałóż na talerz. Smacznego!
Więcej o: