Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek

Tatar wołowy to niekwestionowany klasyk na polskich stołach. Sa tacy, którzy nie wyobrażają sobie, by nie podać go na weselu albo u cioci na imieninach. Oto, jak zrobić króla imprezowych zakąsek. Przygotujcie listę zakupów!
Zobacz wideo

Tatar wołowy - składniki na 4 porcje:

  • 300 g mięsa wołowego
  • 50 g cebuli
  • 50 g ogórka kiszonego
  • 50 g grzybków marynowanych
  • 20 g ulubionej musztardy
  • 15 g oleju/oliwy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Do serwowania:

  • 4 żółtka (po jednym na każdą porcję)

Tatar wołowy - sposób przygotowania:

  1. Oczyszczoną z błonek wołowinę dokładnie posiekaj za pomocą ostrego noża. To samo zrób z cebulą, ogórkiem i grzybkami.
  2. W dużej misce umieść mięso oraz warzywa. Dodaj też musztardę, olej, pieprz i sól.
  3. Posiekaj natkę pietruszki i wsyp do miski. Całość wymieszaj do połączenia składników.
  4. Tatar wyłóż na talerze, a na wierzchu każdej porcji połóż po jednym żółtku. Gotowe!
Więcej o:
Copyright © Agora SA