Kuba Korczak kierując się greckim życiowym motto „siga-siga” czyli „powolutku, powolutku” podzieli się z nami kulinarną miłością do greckiej kuchni.
Będzie to doskonała okazja do spróbowania tradycyjnych greckich dań i najwspanialszych, regionalnych produktów (degustacja oliw z oliwek, oraz greckich oliwek).
Scenariusz naszych kulinarnych greckich opowieści:
Na miły początek: tzatziki aromatyzowane ziołami oraz pyszna, grillowana pita
Następnie wspólnie wykonamy:
- delikatną pastę fava z okruchami w palonym maśle
- długo gotowaną ośmiornicę, marynowaną i grillowaną z oliwą ziołową
- moussakę z jagnięciną, szafranem Krokos Kozanis oraz cynamonowym beszamelem
- fetę zapiekaną w cieście phyllo, z miodem tymiankowym, czarnym sezamem i karmelem z ouzo
Kuba Korczak fot. materiały prasowe
Warsztaty poprowadzi Kuba Korczak - Szef kuchni z ponad 15-letnim stażem, promotor
produktów, marek oraz wyjątkowych inicjatyw kulinarnych. Osobowość telewizyjna i radiowa oraz organizator wydarzeń i wypraw kulinarnych. Wykładowca, juror konkursów oraz ekspert branży gastronomicznej. Jest także promotorem ruchu Slow Food. Od kilku lat zaangażowany jest w promocję regionalnych polskich smaków oraz edukację odpowiedzialnych postaw konsumenckich. Twórca konkursu „Produkt Regionalny – Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej” oraz festiwalu GOOD FOOD FEST. Zajmuje się także organizacją i realizacją wydarzeń kulinarnych oraz szeroko pojętym marketingiem kulinarnym. Prywatnie - człowiek głęboko uzależniony od przyrody i muzyki oraz szczęśliwy mieszkaniec wsi i początkujący mikrorolnik. Prowadzi bloga kubakorczak.pl.
Więcej o warsztatach, przeczytasz TU>>